Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Jeruzalém : průvodce dějinami města

Franco Cardini

Argo | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná s obálkou
Počet stran: 294 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh
Jazyky: česky
Překladatel: Tereza Sieglová
Vydání: Vydání první
ISBN: 978-80-257-1408-9
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 28. ledna 2021 15:03
Číslo položky: 147833

Jeruzalém je pro poutníky z celého světa svatým městem už po dva tisíce let a věřící tří nejvýznamnějších monoteistických náboženství – judaismu, křesťanství a islámu –, s ním spojují nejdůležitější události a momenty svých dějin.
Postihnout komplikované dějiny Jeruzaléma plné rozporů, konfl iktů a hlubokých teologicko-politických sporů je proto velmi nelehký úkol.
Italskému historikovi Francovi Cardinimu (vyučujícímu na Instituto Italiano di Scienze Umane ve Florencii, někdejšímu řediteli na École des Hautes Études en Sciences Sociales v Paříži a vědeckému pracovníkovi na Harvardově univerzitě) se však podařilo sepsat vysoce erudovanou, výstižnou a zároveň velice čtivou publikaci určenou jak odbornému publiku, tak i běžným čtenářům. Vzhledem k tomu, že Cardini se nevyhýbá ani nelehké a nejisté současnosti (dovedené do roku 2012) a obtížné budoucnosti neofi ciálního hlavního města dnešního státu Izrael, poskytuje jeho monografi e velice komplexní nástin jeruzalémských dějin.

Komentáře ke knize
Franco Cardini

Franco Cardini je italský historik a profesor středověkých dějin na univerzitě ve Florencii. Po studiu historie na univerzitách ve Florencii, Poitiers a Moskvě, pracoval a učil v Paříži, Göttingenu, Vídni, Madridu, Bostonu, Turku, Sao Paulu, Jeruzalému, Damašku a Bari. Od roku 1989 působí na univerzitě ve Florencii. Je autorem velkého množství knih věnovaných středověkým dějinám, vztahu křesťanství a islámu, Jeruzalému a křížovým výpravám, které byly přeloženy do mnoha jazyků Pracoval také pro různé noviny a televizi RAI a je také autorem několika historických románů z prostředí křížových výprav. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Franco Cardini na německé Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet