Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jedovatí živočichové

Václav Pfleger, Antonín Kůrka

Academia | 1984

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 165
Jazyky: česky
Ilustrátor: Alena Čepická, A Čepická
Vydání: 1
ISBN: 21-092-84
Vydáno v: Praha
Náklad: 20 000 ks
Poznámka: obálka Jaroslav Krouz
Vystaveno: po 6. června 2022 14:38
Číslo položky: 345454

Publikace má populárně vědeckou formou přiblížit čtenáři svéráznou a atraktivní skupinu jedovatých živočichů, zahrnující druhy od prvoků až po savce. Dosud není u nás kniha, která by se podrobně zabývala popisem, způsobem života a rozšířením jedovatých živočichů.
Autoři se zaměřili především na druhy významné pro člověka. Upozorňují však i na druhy, které jsou jedovaté pro ostatní živočichy a jsou zajímavé ekologicky, faunisticky nebo morfologicky. Kromě známých a populárních suchozemských skupin, jako jsou pavouci, štíři nebo hadi, je čtenář informován i o řadě méně známých, i když významných mořských jedovatých živočichů, kteří způsobují každoročně vážná zranění plavcům, potápěčům nebo rybářům.
Textová část knihy je uspořádána podle zoologického systému. Čtenáře seznamuje se vzhledem jedovatých živočichů, způsobem jejich života, rozšířením, se stavbou jedového ústrojí, s příznaky otravy a s terapií. V publikaci je bohatý výběr významných druhů, které mistrně zobrazila akademická malířka Alena Čepická na 64 černobílých a barevných tabulích. Text je doplněn kresbami různých typů jedových ústrojí.
Záměrem autorů nebylo vypracovat vědecké dílo jen pro skupinu odborníků, ale zpřístupnit dosavadní poznatky širšímu okruhu zájemců o přírodu, studentům a všem, kteří se mohou s jedovatými živočichy a jejich jedy setkat — potápěčům, turistům, zdravotníkům i našim pracovníkům v zahraničí.

18 obrázků v textu, 64 křídových příloh

Komentáře ke knize
Václav Pfleger

Narozen roku 1940. RNDr., pracovník zoologického oddělení Národního muzea v Praze. Malakolog, práce v oboru, publikovány též časopisecky.

Antonín Kůrka

RNDr. Antonín Kůrka vystudoval biologii na PřF UK. V Národním muzeu v Praze pracuje jako kurátor sbírek bezobratlých. Zabývá se zejména arachnologií.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více