Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jaro na jídelním lístku : výbor z povídek

O Henry, O´Henry

Práce | 1988


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 288
Jazyky: česky
Ilustrátor: Zdeněk Ziegler
Překladatel: Jiří Josek
Edice: Kamarád 305x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 24-039-88
Vydáno v: Praha
Náklad: 72 000 ks
Poznámka: obálka Zdeněk Ziegler
Vystaveno: pá 18. listopadu 2022 17:39
Číslo položky: 441846

Povídky s vynikajícím promyšleným dějem, ironií, humorem a překvapivou pointou. Odehrávají se převážně v New Yorku a jejich hrdinové jsou obyčejní lidé, zažívající drobné, ale neobyčejné příhody. Na konci jeho povídek často dochází k neočekávanému zvratu děje a zajímavému rozuzlení...
Povídky: Jaro na jídelním lístku, Tobinova dlaň, Co vyprávěl fikus, Zelené dveře, Halapartník z Rheinslchlossu, Nedokončená povídka, Očarované bochníky, Ztracená směs, Boty, Lodě, Výkupné za Rudého náčelníka, Poctivost v umění, Exaktní věda o sňatku, Atavismus Johna Toma Malého Medvěda, Příručka Herkimerova, Jablko nepromluvilo, Cesty osudu, Toniččiny rudé rúže, Markýz a slečna Sally, Osamělá cesta, Výkupné za Macka, Kotrmelce života, Mistr počasí, Kvadratura kruhu, Básník a sedlák, Callowayova šifra, Romance čumilú, Harlemská tragédie, Odysseus a psovod, Malý kaz na sklizeném plodu, Dary tří králú, Souboj, Profesionální humorista O. Henry.
První vydání. Cena knihy v čase vydání: 25 Kčs.

Komentáře ke knize
O Henry

William Sydney Porter , známý pod svým pseudonymem O. Henry, byl americký spisovatel, jenž se proslavil psaním krátkých povídek o obyčejných lidech. Na konci většiny jeho povídek dochází k překvapivému zvratu děje, což je pravděpodobně jeden z prvků, které zaručily O. Henryho úspěch. O. Henry se narodil ve městě Greensboro v USA a stal se lékárníkem. V 19 letech se přestěhoval do Texasu, kde začal pracovat jako pokladník v bance. Začal psát pro zábavu, oženil se a narodila se mu dcera. Později byl obviněn ze zproněvěry peněz a uprchl do Hondurasu, kde napsal svou první sbírku příběhů. Po smrti své ženy v roce 1897 se vrátil zpátky do Texasu, kde se vzdal policii a byl odsouzen na pět let do vězení. Zde a pak i po propuštění a přestěhování do New Yorku, se O. Henry dál věnoval psaní. Celkem napsal více než 600 povídek a stal se známým spisovatelem. Zemřel v roce 1910 na jaterní cirhózu, zřejmě způsobenou alkoholismem.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více