Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Japonská kaligrafie

Yoko Takenami

Computer Press | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 132
Jazyky: česky
Překladatel: Miluše Pokorná
Edice: Výtvarné techniky 8x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-251-0937-2 (váz.)
Vydáno v: Brno
Vystaveno: pá 8. října 2021 10:57
Číslo položky: 227679

Japonská kaligrafie je označována jako duchovní disciplína napomáhající osobnímu rozvoji a meditaci. V této knize se dozvíte o správném výběru papíru, štětce i inkoustu, naučíte se s nimi pracovat a po zvládnutí základních japonských znaků si můžete v 15 projektech vytvořit krásné dárky, přání a dekorativní doplňky za použití této několik staletí staré techniky.

Vytvořte jedinečné dárky, přáníčka a dekorativní předměty, které v sobě mají elegantní a mnoho století staré umění japonské kaligrafie. Poté, co si osvojíte základní techniky práce se štětcem a tuší a naučíte se psát japonské piktogramy a fonetické znaky, budete se moci pustit do patnácti krásných projektů využívajících papír, keramickou hlínu, textil a také oblázky. V knize naleznete vzory pro psaní křestních jmen, řadu přání, myšlenek a básní včetně haiku a zenových přísloví.

Komentáře ke knize
Yoko Takenami

Yoko Takenami se narodila v Tokiu a kaligrafii se věnuje od svých sedmi let. Studovala v Japonsku a v Ohiu, v roce 1990 se stala mistrem kaligrafie. Nyní žije v Londýně a pracuje pro BBC World TV jako překladatelka a lektorka kaligrafie. Do Japonska se pravidelně vrací pro inspiraci pro své kaligrafické práce a kvůli dalšímu studiu u svého mistra, kterým je Kakko Nišii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více