Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Čtyřiatřicet povídek známého spisovatele se snaží ukázat mnohotvárnost a všestrannost jeho talentu. Jde o příběhy, v nichž se jeví jako předchůdce povídky kriminální a detektivní, vědeckofantastické a jako žánru označovaného jménem horror. Autor v nich rozehrává svou jedinečnou fantazii a uplatňuje smysl pro logickou a rozumovou konstrukci.
Povídky: Pád do Maelstömu, Rukopis nalezený v láhvi, Podlouhlá bedna, Vraždy v ulici Morgue, Zlatý brouk, Vrah jsi ty !, Předčasný pohřeb, Jáma a kyvadlo, Zánik domu Usherů, Sud vína amontilladského Skokan, Maska Červené smrti, Muž davu, Démon zvrácenosti, Berenice, William Wilson, Černý kocour, Zrádné srdce, Eleonora, Medailón, Rozhovor Eirose s Charmionem, Příběh z Rozeklaných hor, Tisící druhý Šeherezádin příběh, Senzace s balónem, Tři neděle v týdnu, Von Kempelen a jeho objev, O šizení jakožto exaktní vědě, Nikdy se s čertem nesázej o hlavu !, Ďábel ve zvonici, Král Mor, Anděl pitvornosti, Metoda doktora Téra a profesora Péra, Na slovíčko s mumií, Muž, který se rozpadl. Povídkář Poe.
Vydání v Odeonu druhé.

Edice Klub čtenářů, svazek 413.

Komentáře ke knize
Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe byl americký romantický básník, prozaik, literární teoretik a esejista. Byl autorem zpravidla fantastických a mystických příběhů a zakladatelem detektivního a hororového žánru. Dokázal mistrovsky zachytit stav osoby, která příběh vypráví. Další díla lze považovat za ranou science fiction, z jeho pera pochází i několik humoristických příběhů. Svým dílem definoval podobu moderní americké literatury. Narodil se 19. ledna 1809 v Bostonu, Massachusetts. Byl jedním ze tří dětí páru kočovných herců Elizabeth a Davida Poeových. Jeho otec trpěl alkoholismem a opustil rodinu roku 1810. Matka zemřela v roce 1811 ve věku 24 let na tuberkulózu a zanechala tak po sobě tři sirotky: malého Edgara, jeho mentálně postiženou sestru Rosalii a bratra Williama, který stejně jako otec propadl alkoholismu a předčasně zemřel. Jako tříletý sirotek byl Edgar svěřen do sirotčince v Richmondu, kde se jej po relativně krátké době ujala rodina Allanů, velkoobchodníků s tabákem; odtud plyne Poeovo prostřední jméno Allan. Rodina po nějaký čas bydlela v Liverpoolu a v roce 1815 byl Edgar poslán do internátní školy nejdříve ve Skotsku, potom v Londýně. Tajemná Anglie se tak stala mladému Edgarovi zdrojem inspirace po celý život. Dodala jeho pozdějším dílům onu fantaskní, tak typicky poeovskou hrůzostrašnost. V roce 1820 se vrátil do Richmondu. Už na střední škole vynikal znalostí literatury a historie, studoval francouzštinu a latinu. Od roku 1826 studoval literaturu na University of Virginia, kde však začal mít potíže s alkoholem a s hráčskými dluhy; pro ně se později rozešel se svým nevlastním otcem, jenž je za Edgara odmítal platit. Ten se pokusil vydělat peníze vydáním sbírky Tamerlán a jiné básně, ale o knihu nebyl zájem, přestože obsahovala výborné básně, jako Sen ve snu, Duchové mrtvých či Jezero. Poe ve finanční krizi vstoupil k dělostřeleckému pluku v Bostonu a byl převelen na Sullivanův ostrov do pevnosti F...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet