Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Jako husa do flašky : 88 zvědavých fejetonů

Rudolf Křesťan

Andrej Šťastný | 2016

Kategorie:
Štítky:

119 Kč 59 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 180
Jazyky: česky
Ilustrátor: Magdalena Křesťanová
ISBN: 978-80-86739-65-6
Vystaveno: čt 2. února 2023 11:53
Číslo položky: 488154

88 zvědavých fejetonů.
Právě zvědavost a údiv pokládá autor celoživotně za předstupeň k poznání. Toto přesvědčení je patrné z fejetonů, jejichž psaní se věnuje s potěšením přes půl století. Letos vyjde v pořadí již jeho 19. Sbírka, která shromažďuje 88 těchto literárních opusů z posledních dvou let. Jejich nedílnou součástí jsou barevné ilustrace jeho ženy Magdy.

Neměli bychom se stydět za to, když na něco zíráme „jako husa do flašky“. A nemusí jít jen o věci exotické, stejně zajímavé mohou být i ty zdánlivě každodenní, podíváme-li se na ně blíže. Stejně tak jako ony zmíněné husy, které nejsou k ničemu lhostejné a chtějí svými zvědavými zobáky všechno prozkoumat. To je přece vlastnost hodná následování!

Komentáře ke knize
Rudolf Křesťan

Rudolf Křesťan je český redaktor a spisovatel známý svými fejetony. Mládí prožil v obci Stará Role a ve svých pracích na toto místo často vzpomíná. Navštěvoval gymnázium v Karlových Varech. Když složil maturitní zkoušku, přihlásil se ke studiu na novinářské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. I tuto školu zvládl úspěšně. V letech 1964 až 1992 byl redaktorem časopisu Mladý svět, poté byl deset let zaměstnán v časopisu Týdeník Televize. Podílel se na tvorbě televizního pořadu Nedělní ráno. V současné době je na volné noze a spolupracuje např. s Literárními novinami a Českým rozhlasem. Jeho knihy vyšly v celkovém nákladu přes čtvrt milionu výtisků. Jeho manželkou je akademická malířka Magdalena Křesťanová, jejíž kresby můžeme najít v třinácti Křesťanových sbírkách fejetonů. Do konce roku 2018 vydal 20 knih:

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více