Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jak to chodí v přístavu

Josef Švarc

Junior | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: s.
Jazyky: česky
Edice: Proč? 9x
Vydání: 1
ISBN: 80-7267-135-9
Vydáno v: Říčany u Prahy
Vystaveno: út 19. června 2018 17:21
Číslo položky: 32683

Povídky v této sbírce nejsou pouze klasickými detektivkami, v nichž celý děj směřuje k odhalení pachatele. Autoři totiž řeší nejen to, kdo zločin spáchal, ale především bičují čtenářovu schopnost dedukce na maximum znepokojivou otázkou: jak to proboha ten člověk udělal? Jak je možné, že osamělý pasažér nastoupí do výtahu a v cílovém poschodí je bez hlavy? Jak mohla v přístavu přistát loď, když ji řídila mrtvola? Jak to, že bezpečnostní kamera zaznamenala při loupeži muže, který ve stejné době prokazatelně ležel doma v posteli? Podobných záhad naleznete na stranách knihy dvě desítky a každá z nich vám poskytne příležitost vyzkoušet si vlastní nadání k řešení zapeklitých detektivních případů. A především – celá sbírka je vítanou lahůdkou pro milovníky tohoto žánru, která potěší i ty nejnáročnější čtenáře.
Krásně ilustrované leporelo, které děti zavede do přístavu a ukáže jim jak to tam chodí. Kniha kromě psaného příběhu položí na každé stránce dětem i tři všetečné otázky, týkající se dané situace.

Komentáře ke knize
Josef Švarc

Josef Švarc byl český sklářský výtvarník. Švarcův otec byl brusičem skla ve Světlé nad Sázavou ve firmě ing. Karla Bačíka v Karlově. V této firmě se v letech 1942 až 1945 i Josef Švarc vyučil brusičem skla. Jako brusič byl zdatný, proto byl po ukončení druhé světové války v roce 1945 vybrán na střední uměleckoprůmyslovou školu v Kamenickém Šenově. Navštěvoval ateliér pana Ratha a pracoval pod vedením prof. Havlase. Po studiích nastoupil v Borocrystalu jako domácí výtvarník. Jeho nejvýznamnější dílo z této doby je váza Potopa. Vytvořil jí v letech 1950 až 1951 podle návrhu akademického malíře Otakara Pursche. Po základní vojenské službě byl Švarc přijat jako rytec skla do n. p. Sklárny Bohemia Františkodol u Světlé nad Sázavou. Tam vytvořil pro Expo 1958 v Bruselu rytou vázu J. A. Komenského. Měl velký smysl pro detail a uměl to přenést do svých návrhů. U většiny návrhů vycházel z pozorování přírody živé i neživé. Na výstavu Expo 1967 v Montreálu připravil novinku. Jedná se o soubor silnostěnného olovnatého křišťálu. Čiré sklo je hranované a uvnitř je uspořádáno nad sebou několik vzduchových prstenců. Tvorba Josefa Švarce je v mnoha světových muzeích a vystavoval na mnoha světových výstavách. Například spolupracoval s Cornig muzeem v USA, zastoupení má ve firmě Meiwa v Osace a Tokiu, Qality Crystal v Torontu. Josef Švarc odešel v roce 1989 do důchodu, stále však studentům sklářských oborů pomáhal odbornou konzultací a přípravou na závěrečné zkoušky.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat