Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jak se dělá evoluce : od sobeckého genu k rozmanitosti života

Jan Zrzavý, David Storch, Stanislav Mihulka

Paseka | 2004

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 289
Jazyky: česky
Edice: 9. svazek ed. Fénix 17x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7185-578-2 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 5. ledna 2021 14:09
Číslo položky: 139975

Kniha tří mladých biologů se zabývá současnou evoluční teorií a její rolí v poznávání světa. Představuje tento obor jako dynamicky se rozvíjející a zábavnou disciplínu, plnou překvapivých objevů, ale i problematických momentů a rozporuplných poznatků. Esejistickou formou se snaží předvést biologii jako stále se proměňující a atraktivní obor, který prostřednictvím poznání minulého vývoje přispívá k pochopení současného obrazu přírody a kultury a který se stává stále důležitější součástí celkového pohledu na svět a člověka. Důraz je kladen na často kontroverzní objevy a jejich důsledky, ale i na to, jak vůbec k takovým objevům mohlo dojít, a jak nám na druhé straně pochopení evolučních procesů může významně pomoci řešit problémy současného světa. Publikace, založená na propojení textu s řadou příkladů, ozřejmí čtenáři nové a zajímavé souvislosti. Interpretace nejnovějších zásadních vědeckých poznatků i letitých vědeckých sporů jsou podávány s důrazem na srozumitelnost a zábavnost.

Komentáře ke knize
David Storch

David Storch je český ekolog a biolog zabývající se zejména makroekologií, ekologickou teorií a problematikou biodiverzity, dále evoluční ekologií a biogeografií. Studoval na Přírodovědecké fakultě UK ; v roce 1993 získal magisterský titul v oboru speciální biologie a ekologie, v roce 1998 pak Ph.D. v oboru zoologie. V roce 2006 se stal docentem v oboru zoologie, v roce 2013 profesorem ekologie na PřF UK. Kromě PřF UK vyučuje externě na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého a Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity. Od roku 1998 působí v Centru pro teoretická studia , společném pracovišti UK a Akademie věd, které v letech 2008–2018 také vedl. Od roku 2011 je předsedou výboru České společnosti pro ekologii a od roku 2018 členem Učené společnosti České republiky. Působil ve státní Grantové agentuře ČR a Agentuře ochrany přírody a krajiny . Přispívá do časopisů Vesmír a Fórum ochrany přírody, je editorem časopisů Ecology Letters a Global Ecology and Biogeography a pravidelně přispívá komentáři pro Český rozhlas .

Stanislav Mihulka

RNDr. Stanislav Mihulka, Ph.D. vystudoval Biologickou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, kde přednáší. Vědecky pracuje také v Botanickém ústavu AVČR v Průhonicích u Prahy. Zabývá se především ekologií a fylogenetikou rostlin, přičemž s oblibou mučí krátkověké rostliny na skřipci ekologických experimentů. Je autorem či spoluautorem několika knih, kapitol v knihách, překladů a vědeckých publikací, včetně impaktových periodik. Jeho SCI k říjnu 2006 je 192. V volném čase popularizuje vědu na internetovém portálu www.osel.cz, v časopise Vesmír, na internetovém portálu Čro Leonardo a v dalších médiích. Svou náklonnost dělí mezi přítelkyni, dceru, invazní rostliny, evoluční příběhy, internet, počítačové hry a zdivočelé gramce nad 120 bpm. Svoji nelibost zcela věnuje totalitním memům.

Jan Zrzavý

Narozen 20. 11. 1964 v Praze. Prof., RNDr., CSc., biolog, vysokoškolský pedagog, specializace na evoluční biologii, fylogenezi živočichů a evoluční morfologii členovců.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet