Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 87 |
Jazyky: | česky |
ISBN: | 80-7222-367-4 (váz.) |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | út 4. ledna 2022 15:04 |
Číslo položky: | 262579 |
Jen málokterý zahrádkář nemá na své zahrádce jabloň. Jsou to stromy nejrůznějších druhů, různého stáří. V některých letech bývá nadúroda a pěstitelé si lámou hlavu, co s ní. Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici, v poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát – jablkovici.
Jenže pozor – jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu?
Krok za krokem vede čtenáře k tomuto cíli zkušená odbornice, autorka úspěšných knih Jak se dělá slivovice a Jak se dělá víno, doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.
zdroj: www.bux.cz
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem