Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jak být líný - nicnedělání je dřina

Tom Hodgkinson

Jota | 2010


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 342
Jazyky: česky
Překladatel: Lívie Bencková, Petr Oliver
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-7217-778-3
Vydáno v: Brno
Vystaveno: po 15. února 2021 16:16
Číslo položky: 153558

Když vás ráno budík vytrhne ze spánku, máte pocit, že byste nejraději zůstali zachumlaní v teplé posteli, četli si knížku, usrkávali šálek kávy a celý den jen tak lenošili? Tom Hodgkinson, zakladatel časopisu Idler (Lenoch), si to nepřeje, on to dělá. Od tohoto milovníka svobody a umění nicnedělání vychází nikoliv jen obyčejná kniha, nýbrž přímo protilátka proti naší prací posedlé kultuře. V knize Jak být líný Tom Hodgkinson předkládá učenou a zároveň rozverně podanou obhajobu nového způsobu života, který může praktikovat každý bez výjimky — žít šťastně nicneděláním. Rozebírá celé spektrum otázek, jimiž se moderní lenoch zabývá, jak se pořádně vyspat, kdy to v práci zabalit, jak se těšit ze života — a zároveň rozjímá o dílech takových slavných obhájců těchto ctností, jakými byli Oscar Wilde, Robert Louis Stevenson a Nietzsche, jež všichni přiznali, že svá nejlepší díla napsali v posteli.

Tom Hodgkinson je šéfredaktorem časopisu Idler (Lenoch), který se těší stále větší popularitě a jeho revoluční díla se překládají do mnoha jazyků.

Komentáře ke knize
Tom Hodgkinson

Tom Hodgkinson je britský spisovatel, šéfredaktor časopisu The Idler a autor knih How to be Idle , How to be Free a The Idle Parent . Píše pro nejrůznější noviny a časopisy; přispívá zejména do rodičovského sloupku deníku Daily Telegraph. Žije se svou rodinou na farmě v hrabství Devon na jihozápadě Anglie. Ve svých článcích a knihách propaguje svou filozofii lenosti, zahálčení a nicnedělání. Podle Toma Hodgkinsona být líný znamená být zodpovědný vůči vlastnímu životu. Rozhovor s Tomem Hodgkinsonem spolu s dvacaterem jeho "evangelia" vyšel v časopisu Reflex v čísle z 25. února 2010. Tom Hodgkinson a výtvarník Gavin Pretor-Pinney založili v roce 1998 společnost "Green Bohemia" na dovoz absintu z České republiky.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet