Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Iniciály B.B : memoáry

Brigitte Bardot

Knižní klub | 1997


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 429
Jazyky: česky
Překladatel: Miluše Krejčová
Vydání: 1
ISBN: 80-7202-170-2
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Viera Fabianová
Vystaveno: ne 22. listopadu 2020 13:23
Číslo položky: 130525

Upřímné, mnohdy šokující, memoáry megahvězdy francouzského filmového nebe, která se stala předmětem touhy všech mladíků padesátých a šedesátých let.
Brigitte Bardotová, nejznámější a nejpopulárnější herečka své doby, vypráví v této knize o svém životě. Kniha, na které pracovala jednadvacet let, končí v roce 1973, kdy definitivně opustila filmový svět.
Kniha obsahuje verše otce herečky Piloua. Verše přeložil Jindřich Veselý.

Komentáře ke knize
Brigitte Bardot

Brigitte Anne-Marie Bardotová je bývalá francouzská filmová herečka, zpěvačka, v mládí i modelka, považována za jeden ze sexsymbolů 20. století. K filmu ji přivedl v roce 1952 první manžel, režisér Roger Vadim. Hrála ve 47 filmech a během kariéry spolupracovala s řadou významných režisérů i herců. V roce 1973 ukončila filmovou kariéru, a rozhodla se plně věnovat boji za práva zvířat. Je výraznou kritičkou imigrace a islámu ve Francii. K filmové kariéře jí pomohl její první manžel, režisér Roger Vadim. Jejím nejúspěšnějším filmem byl snímek A Bůh stvořil ženu . Známé a oblíbené byly však svého času téměř všechny filmy, ve kterých Bardotová účinkovala. Natočeny byly celou řadou významných francouzských a amerických režisérů, například film Velké manévry , v němž Gérard Philipe ztělesnil hlavní mužskou roli. Ve filmu z roku Viva Maria! , hrála také Jeanne Moreau. Brigitte Bardotová byla sexuálním symbolem 50. a 60. let 20. století.. Za svou kariéru natočila necelých 50 hraných filmů. Filmovou kariéru se rozhodla ukončit v roce 1973 ve svých 39 letech a svůj další život zasvětila boji za práva zvířat, jemuž se věnuje dodnes. Dlouhodobě se angažuje se proti přistěhovalectví do Francie a celé Evropské unie ze zemí Afriky a Asie a také proti hnutí Black Lives Matter. V červenci 2020 zveřejnila na svém Twitteru dopis, v němž se postavila za francouzskou policii, která ve Francii čelí kritice za údajné rasistické postoje. Odsoudila také násilné útoky na policii, které vyvolávají skupiny aktivistů, jež se prohlašují za bojovníky proti rasismu. Brigitte Bardotová byla čtyřikrát vdaná. Jejím prvním manželem se stal Roger Vadim, který jí dopomohl k filmové kariéře. S Vadimem se rozvedla v roce 1957. Dva roky poté vstoupila do druhého manželství, a to s hercem Jacquesem Charrierem, s nímž má své jediné vlastní dítě – syna Nicolase...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více