Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hulánova láska Díl 2, Otec a syn.

Karl May

Klára | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Hulánova láska : Díl 1-5 (Válečná pokladna + Otec a syn + V Paříži + Vyzvědač z Ortry + Osvobození a nalezení) - Karl May (1993, Klára)
Vazba: Pevná
Počet stran: 396
Jazyky: česky
Ilustrátor: Adam Glajc, Jaromír Suchý
Série: Hulánova láska 3.
ISBN: 80-85767-42-2
Vydáno v: Český Těšín
Poznámka: obálka Adam Glajc
Vystaveno: út 19. října 2021 13:19
Číslo položky: 232076

Od událostí dávno minulých uplynula řada let. Hugo von Königsau žil dosud v tichém ústraní na svých dvou statcích. Radoval se se svou ženou Margot ze štěstí, které jim bylo přáno. Neustále myslel na prázdný okamžik ve své paměti, vzniklý poraněním hlavy, pro který nenašel zakopaný poklad. Syn Gebhard se šťastně vrátil z Afriky,oženil se s Idou de Rallion, ukončil vojenskou službu a věnoval se vědecké práci. Napoleon III. se stal ve Francii císařem. Změna vládce byla výhrou pro kapitána Richemonta a jeho osvojeného syna, kterému v Africe říkali Ben Ali.

Komentáře ke knize
Karl May

Karl Friedrich May, píšící pod jménem Karl May a v českém prostředí uváděný běžně jako Karel May , byl německý spisovatel převážně dobrodružných románů a povídek z exotických krajů. Proslul zejména svými příběhy z Divokého západu o indiánském náčelníku Vinnetouovi a zálesáku Old Shatterhandovi, známém také jako Kara ben Nemsí. Obliba jeho díla dostala nový impuls v šedesátých letech dvacátého století, kdy podle něj bylo natočeno sedmnáct výpravných filmů. Mayovo dílo se vyznačuje výrazným humanismem a pacifismem, vyzdvihuje a oslavuje sepětí s přírodou , mír a rovnost lidí všech ras a vyznání. Jeho kladní hrdinové sahají k násilí jen v krajních případech a vždy se snaží vyhnout zabíjení. Knihám i přes seriózní dramatické linky nechybí humor a jistá míra nadsázky a mnohé jeho dialogy mají komediální charakter. Mayovo pojetí amerického Západu ve druhé půli 19. století bylo typické líčením původních indiánských obyvatel spíše jako čestných, nezkažených a úctyhodných oběti bezohledného drancování a postupu civilizace, než jako krvelačných primitivů – nejzápornější postavy v příbězích jsou zpravidla chamtiví a bezcharakterní bílí Američané. Tím se zásadně lišil od dobrodružné literatury americké provenience a hluboce ovlivnil obraz Indiánů ve středoevropském, zejména německém prostředí. Těchto motivů v Mayově díle později zneužili nacisté k protiamerické propagandě, přestože celkové vyznění Mayovy tvorby je zcela jasně protiválečné a protirasistické. Narodil se jako páté dítě v chudé a početné tkalcovské rodině Heinricha Augusta a Christiny Wilheminy Mayových v Ernstthalu v saském Podkrušnohoří. Rodiče museli věnovat všechen čas obstarávání obživy a děti vychovávala babička. Pravděpodobně vlivem podvýživy, nedostatkem vitaminu A a D a špatných hygienických podmínek po narození trpěl zrakovou poruchou a křivicí. Teprve v pěti letech se léka...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet