Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hudební nástroje

Antonín Modr

Státní hudební vydavatelství | 1961


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 301, 48 obr. příl
Jazyky: česky
Vydání: 5. vyd., (1. vyd. v SHV)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 17. března 2021 14:02
Číslo položky: 162941

Kniha Hudební nástroje z pera profesora Antonína Modra vyšla poprvé v roce 1938 a celá desetiletí patří k nezbytnému vybavení hudebníků - profesionálů i amatérů. Neochabující zájem čtenářů o knihu léty zdokonalovanou a obohacovanou o nové poznatky záleží v její obsažnosti, přehlednosti, věcnosti a sdělnosti.
Autor zde informujeo vývoji nástrojových rodů i jednotlivých nástrojů, zabývá se jejich konstrukčními parametry, technickými a zvukovými možnostmi, nezapomíná ani na příklady jejich uplatnění v sólové i ansámblové hře.
Text doplňuje 52 obrazových příloh.

Komentáře ke knize
Antonín Modr

Antonín Modr byl český hudební vědec, skladatel a příležitostný dirigent. Začínal jako dělník a amatérský hudebník ve Strašicích na Rokycansku. Později hrál ve vojenských kapelách v italském Roveretu a v Rimavské Sobotě na Slovensku. Po první světové válce studoval na Pražské konzervatoři hru na housle u Rudolfa Reissiga a skladbu u Josefa Suka. V letech 1923–1927 byl violistou České filharmonie, poté hrál v orchestru Národního divadla a v letech 1934–1936 v Symfonickém orchestru pražského rozhlasu, který také příležitostně řídil. Vedl lidové umělecké soubory a byl sbormistrem pěveckého sdružení Lukes. Na konzervatoři vyučoval teoretické předměty a hru na kytaru a staré nástroje. V roce 1949 odešel do invalidního důchodu a pouze externě vyučoval na Vyšší hudebně pedagogické škole. Jeho skladatelské dílo na veřejnost příliš neproniklo. Velký význam však měly jeho teoretické práce. Kniha „Hudební nástroje“ vyšla v několika vydáních v tehdejším Československu i v zahraničí. V průběhu druhé světové války se věnoval téměř výhradně chrámové hudbě. Zkomponoval několik mší a jiných duchovních skladeb.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více