Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Hrady, zámky a tvrze

Jaroslav Wagner

Orbis | 1974


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 264
Jazyky: česky
Ilustrátor: Erich Einhorn, E Einhornová
Edice: Naše vlast 89x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 21. října 2021 16:00
Číslo položky: 233867

Tato obrazová publikace zachycuje všechny výjimečné i zajímavé hrady, zámky a tvrze v širším okolí Prahy a je určena především cestující veřejnosti. Fotografie Ericha Einhorna seznamují v působivých záběrech s jednotlivými objekty a Jaroslav Wagner si všímá těchto objektů z hlediska uměleckohistorického. Důraz přitom klade na praktickou stránku, každá stať je zároveň průvodcem po určitém hradu či zámku, přičemž nezapomíná ani na různé zajímavosti z jeho dějin.

Kniha je rozdělena do čtyř oddílů, z nichž každý tvoří samostatný tematický celek, takže si lze dle vlastní úvahy naplánovat nedělní výlet. Objekty jsou v díle řazeny tak, jak jdou na mapě za sebou, a každý z nich je označen číslicí, která je shodná s jeho označením na vyklápěcí mapě. Jestliže chceme navštívit jenom jeden z hradů či zámků, je v oddíle Kudy, kam, jak? naznačeno, jaké další zajímavosti můžeme navštívit v okolí. A ti, kdo nemají vlastní dopravní prostředek, zde najdou pokyn, odkud výlet zahájit, jaký veřejný dopravní prostředek použít. Kniha obsahuje stručný ruský, německý, anglický a francouzský katalog, jehož údaje opět odpovídají jak číslování v knize, tak na mapě.

Čtenářům se tím dostává do rukou vítaná víceúčelová obrazová publikace, která je současně tematickým návodem k nedělním výletům motoristů i cestující veřejnosti, jež využívá k návštěvám hradů, zámků a tvrzí širšího pražského okolí prostředků hromadné dopravy.

Komentáře ke knize
Jaroslav Wagner

Ing. Jaroslav Wagner, PhD. 2005 PhD. Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví 2000 Ing. Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví 9/2003 – 8/2006 asistent, Katedra manažerského účetnictví, Fakulta financí a účetnictví, VŠE v Praze 9/2006 – trvá odborný asistent, Katedra manažerského účetnictví, Fakulta financí a účetnictví, VŠE v Praze Člen Evropské asociace účetních Lektor v předmětu Managerial Accounting v rámci Joint degree programme Finance and Accounting for Common Europe Lektor kurzu Manažerské účetnictví v rámci systému Certifikace vzdělávání účetních ACCA Lektor v programu celoživotního vzdělávání Využití účetních informací v řízení podniku

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat