Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hra na sochy

Jana Štroblová

Arista | 2001

Kategorie:
Štítky:

89 Kč 59 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 150
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 80-902310-6-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 8. července 2020 16:43
Číslo položky: 107285

Překladatelka a básnířka Jana Štroblová vypráví příběh jiné ženy básnířky, která své verše nepublikuje, tvoří jen pro sebe, tzv. pro záchranu své duše.
Kolotoč vzpomínek se začíná roztáčet od chvíle, kdy Gabriela náhodně objeví jednu ze svých raných básniček v časopise pro ženy. Básnička je však podepsána jménem Monika. Ve vzpomínkách, ve kterých se prolíná přítomnost s minulostí, rozplétá Gabriela postupně zamotané osudy lidí, kteří byli součástí i jejího života, ať už to byl pletichář Slávek, sukničkář Dan, či bráška Jakub, který zemřel tragickou smrtí... Jak v dětských hrách na sochy či na škatule, hejbejte se si hlavní protagonisté tohoto příběhu mění masky, mění svá místa ve vztazích, někdo ze hry vypadne, ale ani ti co zůstávají, nemají vyhráno..

Komentáře ke knize
Jana Štroblová

Jana Štroblová je česká básnířka, prozaička, esejistka, autorka knížek pro děti a mládež a překladatelka z ruštiny i dalších jazyků. V letech 1954 až 1959 studovala obory čeština a ruština na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Následně pracovala ve Státním nakladatelství dětské knihy . Od roku 1990 do roku 1993 působila jako redaktorka literárního vysílání Československého rozhlasu. V roce 1994 začala spolupracovat s pražskou redakcí Rádia Svobodná Evropa. Za své básnické dílo obdržela v Bratislavě v roce 2011 Cenu Jána Smreka a v Praze Cenu Františka Hrubína . Překládala především z ruštiny a slovenštiny , podílela se však za jazykové spolupráce odborníků i na překladech arabské, čínské, tibetské maďarské poezie. Jádro její překladatelské práce tvoří překlady poezie Mariny Cvetajevové.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více