Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hra na schovávanou : inspektor Rebus proti zločinu

Ian Rankin

BB art | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 220
Jazyky: česky
Překladatel: Alena Jindrová
Edice: 2. svazek ed. Inspektor Rebus 8x
Vydání: 1
ISBN: 80-7218-631-0
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 19. června 2019 8:16
Číslo položky: 66351

Druhá kniha série Inspektor Rebus.

Edinburgh, pýcha Skotů... To město je jako Jekyll a Hyde.
Za denního světla nastavuje všem svou přívětivou tvář, tváří se pohostinně a láká k návštěvě.
V noci se však proměňuje v netvora. Je zlé, kruté, nemilosrdné.
Málokdo chce znát obě jeho tváře. Kdo je však pozná, už nikdy není schopen vidět velkolepé georgiánské fasády měšťanských domů v tak bezúhonném světle, do jakého se staví, a za každou z nich vidí pravou, nejednou skrývanou tvář těch, kdo v nich žijí.
Inspektor John Rebus patří k těm, kteří znají bestiální tvář Edinburghu. Poznává ji za nocí, za nichž se především odvíjí jeho samotářský život, a netají se tím, že sám je spíš jejím produktem než odchovancem onoho spořádaného, turisticky lákavého města...
Na vylidněné demolované sídliště, kam žádný z turistických návštěvníků města nikdy nezavítá, zavedl Rebuse nový případ. V tamním squatu zemřel mladý chlapec, narkoman. Pro Rebusovy nadřízené to je další rutinní čárka do odvrácené a skrývané bilance města a dál by se mrtvým nejraději už nezabývali. Proč však našli toho mladého muže sice předávkovaného, ale také ukřižovaného, s rozpaženýma rukama a obklopeného hořícími svícemi a na zemi nakresleným pentagramem? Odpověď na tuhle otázku nezajímá nikoho, jen Rebuse. A ten se jako vždy pouští do samotářského vyšetřování.
A narazí opět na fenomén honosných fasád: vše nasvědčuje tomu, že narkomanova smrt byla úkladná vražda, do které jsou zapleteny společenské špičky města.

Komentáře ke knize
Ian Rankin

Ian Rankin je skotský spisovatel detektivních románů, proslavil se zejména sérií knih o edinburském inspektorovi Rebusovi. Vystudoval literaturu na University of Edinburgh. Chtěl napsat dizertaci o Murielu Sparkovi, ale nedokončil ji. Žil poté v Londýně a na francouzském venkově, ale nakonec se vrátil do Edinburghu, kde žije dodnes, ve "spisovatelské čtvrti" nedaleko J. K. Rowlingové, Alexander McCall Smitha a Kate Atkinsonové. Inspektor John Rebus se prvně objevil v románu Knots and Crosses roku 1987, byť ještě nešlo o klasickou detektivku, stejně jako v druhém románu Hide and Seek z roku 1991. Ale časem vznikla typická detektivní série, k roku 2015 čítající dvacet "rebusovských" knih. Roku 2009 v románu The Complaints uvedl na scénu nového detektiva Malcoma Foxe. Od roku 2012 nechává Rebuse a Foxe vyšetřovat společně. V roce 2013 napsal spolu s Markem Thomsonem, uměleckým ředitelem Royal Lyceum Theatre, svou první divadelní hru Dark Road. Napsal i komiks Dark Entries. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ian Rankin na anglické Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více