Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 448 |
Jazyky: | česky |
Ilustrátor: | Vladimír Antonín |
Vydání: | 1 |
ISBN: | 80-86196-71-2 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | út 19. října 2021 16:23 |
Číslo položky: | 232270 |
Kniha se zabývá u nás tak populárním fenoménem houbaření ze všech možných pohledů, je vlastně sumářem všech informací a znalostí o stále ještě neprobádaném a tajemném světě hub. Obsahuje mj. i recepty jídel z hub, lidové jména hub, kapitolu o léčivých, halucinogenních, chráněných houbách.
František Kotlaba byl český přírodovědec, mykolog, ochránce přírody a botanik. Po studiu Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy a pedagogickém působení pracoval od roku 1957 jako vědecký pracovník Národního muzea v Praze a v letech 1962–1990 Botanického ústavu ČSAV v Průhonicích. Zabýval se taxonomií, ekologií a chorologií hub, propagaci mykologie a ochrany přírody. Byl členem redakční rady odborného časopisu Mykologické listy a autorem mnoha odborných i populárních článků. Popsal řadu nových druhů hub, především ve spolupráci se svým kolegou Zdeňkem Pouzarem.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem