Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Horečka

Robin Cook

Ikar | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 224
Jazyky: česky
Překladatel: Alena Amchová
Série: Knihy Robina Cooka
ISBN: 80-901499-6-0
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 30. dubna 2021 14:46
Číslo položky: 176089

Doktor Charles Martel se po tom, co mu zemřela žena, rozhodne věnovat výzkumu rakoviny. Ve své práci úspěšně pokračuje i díky rodinnému zázemí, které mu vytváří druhá manželka Cathryn. Ta se stává oporou i jeho třem dětem - vysokoškolákovi Chuckovi, středoškolákovi Jeanu Paulovi a nejmladší Michelle. Křehká harmonie Charlesova znovunabytého štěstí se však zřítí, když Michelle zachvátí zhoubná leukémie.
Charles nehodlá nečinně přihlížet nové tragédii. Zjistí, že nemoc jeho dcery způsobil karcinogenní odpad, který vypouští do řeky chemický závod. Pustí se do boje proti perfektně zorganizované institucionální mašinérii, která drží nad chemickou továrnou ochranou ruku, a v této vypjaté situaci projde zatěžkávací zkouškou celá jeho rodina.

Komentáře ke knize
Robin Cook

Robin Cook se narodil 4. května 1940 v New Yorku. Rozhodl se studovat medicínu na Kolumbijské univerzitě, kterou úspešně absolvoval v roce 1966. Po té působil na chirurgii v Queen’s Hospital v Honolulu, kde sloužil americké armádě . První knihu Year of the Intern napsal v roce 1972. V letech 1971 az 1975 působil na oční klinice v Massachusetts. Otevřel si také soukromou ordinaci na severu Bostonu. Velmi se zajímal o literární žánr sci-fi, přečetl velkou spoustu románu tohoto žánru. Poté se rozhodl, že sám začne psát. V roce 1977 napsal svou první povídku Coma , která se stala okamžitě bestsellerem a v roce 1978 se dočkala i filmového zpracování. Robin Cook píše příběhy pojednávající o současné medicíně a o tématech ovlivňující veřejné zdraví. Ačkoliv některá jeho díla jsou „nadčasová“, přesto Cook popisuje současnou medicínu naprosto přesně. I když se tedy jedná v mnoha případech spíše o sci-fi, příběhy jsou velmi realistické a plně zapadají do dnešní doby . Vetšinu svých knih napsal v Bostonu, a je o něm známo, že téměř každé dílo psal velmi krátkou dobu, např. knihu Kóma psal pouhých 6 týdnů!

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet