Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hody, půsty, masopusty : slavíme, vaříme, zdobíme a hrajeme si celý rok podle lidových tradic

Kamila Skopová

Akropolis | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 201
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd.
ISBN: 9788086903460
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 25. srpna 2022 10:16
Číslo položky: 388442

Lidové zvyky a svátky tak, jak je slavili naši předkové v průběhu celého kalendářního roku. Výklad je doplněn recepty tradičních jídel české kuchyně i návody na zhotovení nejrůznějších lidových ozdob a hraček.

Kniha je členěna podle ročních období - od jara do zimy. Samostatný oddíl tvoří advent a oslava vánočních svátků. Zajímavé vyprávění o starobylých obyčejích našich předků z dob dávno minulých. Stručná historie jejich vzniku a původu. Výroba drobných hraček a tradičních ozdob. Kuchařské předpisy na sváteční i prostá jídla tradiční české kuchyně.

Komentáře ke knize
Kamila Skopová

Výtvarnice a folkloristka. Autorka řady publikací, některé si i sama ilustrovala. Vltavou křtěná výtvarnice a spisovatelka Kamila Skopová je absolventkou Střední uměleckoprůmyslové školy v Praze. Od roku 1972 se vedle své profese zabývá studiem národopisu. Spolupracuje s řadou folklorních souborů. Je autorkou mnoha výstav lidových zvyků a obyčejů, scénických pásem, replik lidových krojů a předmětů. Učí ve Škole folklorních tradic obor lidový oděv. Už před více než čtyřiceti lety našla svůj nový domov na půli cesty mezi Skutčí a Hlinskem v krásné staré roubence. Kromě svých vystudovaných profesí působila coby autodidakt jako etnografka a zvyky i tradice má doslovně v malíku. Kamila Skopová má dceru Kamilu , syna Štěpána , šest vnoučat a dva pravnuky.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat