Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hlas volajícího na poušti

Guram Gegešidze

Lidové nakladatelství | 1987

Kategorie:
Štítky:

69 Kč 39 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 366
Jazyky: česky
Ilustrátor: Petr Urban
Překladatel: Václav A Černý
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Náklad: 17 000 ks
Poznámka: obálka Vladimír Nárožník
Vystaveno: čt 17. června 2021 14:56
Číslo položky: 196681

Vzrušující sága dvou gruzínských rodů postihující životní osudy tří generací - otců, synů i vnuků - v období od druhé poloviny devatenáctého století do dvacátých let století dvacátého. A protože je to doba radikálních společenských proměn, jsou i životy příslušníků obou početných a rozvětvených rodin - knížete a jeho bývalého poddaného - dramatické, prolínají se či protínají a ovlivňují je silné osudové vášně - šťastné i nešťastné lásky, zášť a nenávist, soucit i pomsta, nevěra a zrada, hrdost i pýcha, později i politické názory.
Guram Gegešidze napsal svůj román na podkladě nepublikovaných pamětí známých osobností gruzínského národního obrození a snad právě díky tomu působí román velmi autenticky a je doslova nabit dějem. V roce 1983 byla G. Gegešidzovi za tento román udělena cena Šothy Rusthaveliho.

Komentáře ke knize
Guram Gegešidze

Svébytný gruzínský autor střední generace. Vystudoval filologickou fakultu a debutoval povídkami o životě mládeže. Později ho začal zajímat člověk v extrémních životních situacích, jeho vztah k přírodě i k ostatním lidem - zde by bylo na místě se zmínit zejména o cyklu 'horolezeckých' povídek. V posledních letech jeho zájem svěřuje do historie, ať už jde o román Hlas volajícího na poušti, anebo o nejnovější novelu Mor, otištěnou v časopise Ciskari r. 1985, která zavádí čtenáře až do středověku.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více