Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Historie začíná v Sumeru : z nejstarších záznamů o projevech lidské kultury

Samuel Noah Kramer

Odeon | 1966


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 266, [4]
Jazyky: česky
Překladatel: Josef Klima
Edice: Klub čtenářů 1628x
Vydání: 2. vyd., (v SNKLU 1. vyd.)
ISBN: 01-056-66
Vydáno v: Praha
Náklad: 67 000 ks
Poznámka: obálka André Parrot
Vystaveno: út 21. června 2022 11:35
Číslo položky: 352781

V knize je sebráno dvacet pět případů sumerského prvenství u nejrůznějších kulturních a civilizačních jevů v historii vůbec.

Sumerové, kteří se neznámo odkud, najednou objevili v prostoru mezi Eufratem a Tigridem a o jejíchž civilizaci se do nedávné doby prakticky nic nevědělo, jsou v této knize vzniklé na základě překladů celé řady klínopisných tabulek a hlavně jejich fragmentů popsáni vlastně poprvé. Před 150 lety o nich neměl nikdo ani tušení a až ve 20. st. se podařilo zjistit bližší podrobnosti o jejich způsobu života a o jejich kultuře. Kramer v této knize shrnul poznatky o této civilizaci, protože jak sám říká „byl už unaven odpovídáním na osobní dotazy celé řady spisovatelů a pisálků, pídících se po té či oné sumerské prvotině a rozhodl se nejdůležitější sumerská prvenství shrnout do knihy a zpřístupnit je tak všem“.

Druhé vydání, s předmluvou autora pro české čtenáře.

Komentáře ke knize
Samuel Noah Kramer

Samuel Noah Kramer, přední světový sumerolog, se narodil 28.09.1897 v Rostově na Donu, Ukrajina. V devíti letech se s rodiči odstěhoval do Ameriky, kde prožil v podstatě celý svůj život. Vystudoval asyriologii na Pensylvánské univerzitě ve Filadelfii, které už zůstal věrný a kde sám působil jako profesor a kustod klínopisných sbírek Universitního muzea. Zaměřil se především na oblast kultury Sumerů, sám procestoval mnohokrát země Předního východu a účastnil se výkopů a výzkumů v oblasti Sumerů. Proslavil se především rekonstrukcemi a zpracováním sumerských literárních památek, při jejich sestavování navštívil většinu světových ústavů a muzeí uchovávajících sumerské památky a byl uznáván jako světový expert, především pro své rozsáhlé znalosti dosud nepublikovaných materiálů. Zemřel 26.11.1990.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat