Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Golden Kids : [40 let s legendou]

Antonín Matzner

Daranus | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 203
Jazyky: česky
Vydání: 3., rozš. a přeprac. vyd., (V nakl. Daranus 1.)
ISBN: 978-80-86983-40-0 (váz.)
Vydáno v: V Řitce
Vystaveno: pá 3. prosince 2021 10:18
Číslo položky: 252309

Vokální trio Golden Kids zůstává navzdory kruté nepřízni osudu, kterou je „obdařil“ socialistický režim, dodnes nepřekonaným uskupením na československé i české scéně. Trio ve složení Helena Vondráčková, Marta Kubišová a Václav Neckář mohlo za jiných okolností zářit po dlouhá léta nejen u nás, ale také v dalekém i blízkém zahraničí. I přes téměř dvacetiletou vynucenou odmlku jsou jejich písně stále živé a patří ke zlatému fondu naší populární hudby. Nejedná se však pouze o jakési „heslo z encyklopedie“, žijící jen svou minulostí – Golden Kids zažili po Listopadu 1989 dva triumfální návraty na scénu.
Tato publikace je reprezentativní dárkovou knihou, mapující dlouhou a pohnutou historii tohoto tria i často neméně pohnuté osudy jeho členů a vybavenou bohatou fotografickou výbavou. Nevyhýbá se ani současným událostem, ovšem činí tak způsobem maximálně objektivním a seriózním.

Komentáře ke knize
Antonín Matzner

Antonín Matzner byl český publicista, spisovatel, producent, hudební režisér a dramaturg. Antonín Matzner studoval klavír u Marty Mikelkové, hudební teorii a skladbu u Josefa Bartovského, Bořivoje Mikoty a Františka Kováříčka. Po studiích začal publikovat v časopisech Mladý svět, Melodie, Hudební rozhledy atd. V roce 1960 založil v Plzni jazzový klub. Zabýval se hlavně hudební lexikologií. Kromě publicistické činnosti prakticky spolupracoval s předními populárními i jazzovými interprety jako producent a hudební režisér. Byl dramaturgem festivalu Pražské jaro.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více