Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku. - Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Germinie Lacerteuxová

Edmond de Goncourt, Jules de Goncourt

Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění | 1958


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 252
Jazyky: česky
Překladatel: Alena Hartmanová
Edice: 185. svazek ed. Světová četba 741x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Náklad: 17 000 ks
Poznámka: obálka František Muzika
Vystaveno: st 14. října 2020 14:13
Číslo položky: 120794

Známý román dvou bratří, francouzských spisovatelů, s námětem z prostředí vlastní domácnosti. Jde tu o románové zpracování životní historie, tajné lásky a mateřství služebné, ušlechtilé a obětavé ženy, která skutečně žila v rodině obou bratří. Ve druhé polovině minulého století se autoři proslavili osobitým chápáním t vůrčích metod moderního realismu. Tento román považovali za důležitý mezník ve své tvorbě.

Komentáře ke knize
Edmond de Goncourt

Edmond Louis Antoine Huot de Goncourt byl francouzský spisovatel, literární kritik a vydavatel. Jeho prozaické dílo bývá řazeno k realismu, či naturalismu. Dnes je již jen málo čteno, populární zůstává však jeho deník, který byl vydán posmrtně a jenž bývá považován za cenné svědectví o kulturním světě 2. poloviny 19. století. Goncourt v něm mj. dal nahlédnout do svých antirepublikánských, často silně antisemitských názorů, otevřeně zde hovoří o nemoci svého bratra a obsahuje i mnoho urážek umělců a osobností té doby. Řadu prací napsal spolu se svým bratrem Julesem de Goncourt. S ním také založil Académie Goncourt, která od roku 1903 uděluje každoročně tzv. Goncourtovu cenu nejlepšímu prozaickému dílu psanému ve francouzštině. Z ceny se postupem doby stalo nejprestižnější francouzské literární ocenění. Společně s bratrem je také pohřben, a to na pařížském hřbitově Montmartre.

Jules de Goncourt

Jules Huot de Goncourt , narozen 17. prosince 1830. Zemřel 20. června 1870 Francouzský spisovatel. Rodinný Jules Huot de Goncourt je z Goncourt v Haute-Marne . Jeho otec, bývalý důstojník Napoleon , žil rodinný příjem z jejich země. Studoval na Lycée Condorcet . On je mladší bratr "z Edmond de Goncourt , s kým on pracoval pro část jeho práce.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více