Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Geneze

Poul Anderson

Perseus | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 250
Jazyky: česky
Překladatel: Petr Černý
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-86481-10-7 (brož.)
Vydáno v: Plzeň
Poznámka: obálka Petr Bauer
Vystaveno: čt 6. května 2021 16:48
Číslo položky: 178814

Kosmonaut Christian Brannock se dožil doby, ve které se umělá inteligence vyvinula do stadia, kdy umožňovala načtení lidské osobnosti do počítače, čímž dosáhla jakési hybridní nesmrtelnosti. Brannock to vítá, protože tato technologie mu umožňuje splnit si svůj dávný sen a letět ke hvězdám. O miliardu let později je Brannock vyslán zpět na Zemi, aby prozkoumal jisté podivné jevy. Tam se setká s Laurindou Aschroftovou, další načtenou osobností. Brannock a Laurinda se spojí, aby vyslechli Gaiu, supermysl dominující planetě, a zjistili pravdu o jejích šokujících a děsivých plánech pro Zemi.

Jak už je u Poula Andersona zvykem, Geneze se zaobírá lidskou nesmrtelností a další možnou budoucností lidstva, tedy tématem, který neúnavně zkoumá již dvaapadesát let jako jeden z nejuznávanějších spisovatelů science fiction.

Komentáře ke knize
Poul Anderson

Poul William Anderson byl americký spisovatel science fiction, jehož dílo přesahovalo do fantasy. Řadí se k autorům tzv. Zlatého věku sci-fi. Mezi jeho nejznámější díla patří Strážci času , Kosmičtí křižáci a Tři srdce, tři lvi. Narodil se roku 1926 v Bristolu v USA. Mládí strávil v Minnesotě a Texasu. Vystudoval fyziku na Minnesotské universitě. Roku 1953 se oženil s Karen Kurseovou, která byla často spoluautorkou jeho děl . Měli spolu jedinou dceru Astrid, ta se později stala ženou jiného SF spisovatele Grega Beara. V roce 1972 se stal šestým prezidentem Science Fiction and Fantasy Writers of America. Díky svým románům Zlomený meč a Tři srdce a tři lvi se stal členem Swordsmen and Sorcerers' Guild of America , sdružení spisovatelů píšících fantasy, konkrétně její odnož sword and sorcery. Debutoval již během svých vysokoškolských studií v roce 1947 povídkami Tomorrow's Children a Chain of Logic. První povídky publikoval ještě pod pseudonymy „A. A. Craig“, „Michael Karageorge“ a „Winston P. Sanders“. Během více než padesáti let tvůrčího života vytvořil úctyhodnou řadu děl – stovku knih včetně sbírek povídek a několik set povídek a téměř sto článků na různá témata. Vytvořil několik cyklů románů, ve kterých kromě své ženy spolupracoval s dalšími SF autory – cyklus Hoka vytvořil s Gordonem R. Dicksonem. Mezi jeho nejrozsáhlejší cykly patří Psychotechnic League a sága Technical History - Nicolas van Rijn a Technical History - Dominic Flandry . Tento cyklus popisuje padesát století historie vzestupů a pádů tří impérií galaktické federace, s dlouhodobými vlivy různých myšlenkových postojů a technologií na společnost, její utváření a strukturu. Do cyklu Time Patrol patří pět povídkových knih (česky vyšly Strážci času, Horizont 1970, nové a doplněné vydání...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu