Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Fysika pomáhá praxi - Laboratorní zkušenosti a prakt pokyny z měření a práce fys. přístroji : Příručka ... učebnice pro soustavné doškolení a návod k zlepšení starších prac. method.

Ladislav Smrž, Jaroslav Nussberger, Peregrin Tenk, Jaroslav Nusberger

Práce | 1953


199 Kč 119 Kč

Stav:
Mírně opotřebená
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná s obálkou
Počet stran: 235, [1]
Jazyky: česky
Edice: 14. svazek ed. Knižnice techniků a zlepšovatelů 10x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 17. května 2021 10:03
Číslo položky: 183324

Předmětem této publikace jsou fyzikální měření a laboratorní práce, jejichž znalost je nutná v technické praxi. Publikace se nejprve přehledně zabývá teorií chyb při měření a probírá pak běžné laboratorní práce i práce speciálního rázu. Poučuje o měření délek, o vážení, o areometrii (měření hustoty), o měření obsahu nádob, o měřeních kapilárních, barometrických, o termometrii včetně pyrometrie, o kalorimetrii a o měřeních z oboru optiky vůbec a o použití interferenčních metod zvlášť. Popisuje jednotlivé měřicí přístroje. Tak například je zajímavý návod k sestrojení tělesa, které by pro účely praxe co nejlépe splňovalo požadavky kladené na takzvané absolutně černé těleso. Ke konci knihy jsou připojeny obsažné tabulky a údaje o československých národních prototypech a zákonných mírách.

Komentáře ke knize
Jaroslav Nussberger

Jaroslav Nussberger byl český profesor fyziky. Od roku 1918 bez vyznání. Jeho působištěm byl Československý ústřední inspektorát pro službu cejchovní . Byl na stážích v několika evropských metrologických institutech a v letech 1926 až 1938 i v BIPM. V období 1946 až 1950 byl prvním přednostou Ústavu lékařské fyziky v Hradci Králové. V letech 1953 až 1970 byl členem CIPM. V letech 1956 až 1958 byl také členem Mezinárodního výboru pro legální metrologii .

Peregrin Tenk

Spoluautor publikace o fyzikálním měření.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat