Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Foxové z Harrow

Frank Yerby

Svoboda | 1974


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 507
Jazyky: česky
Překladatel: Eva Kotulová
Edice: Jiskry 176x
Vydání: 1
ISBN: 25-078-74
Vydáno v: Praha
Náklad: 39 750 ks
Poznámka: obálka Zdeněk Ziegler
Vystaveno: pá 21. srpna 2020 14:02
Číslo položky: 112922

Stephen Fox byl opravdický chlap. To o něm věděli všichni, ač jedni ho poznali jako gentlemana v cylindru a nóbl vestičce a druzí ho považovali za podvodníka, falešného hráče a taškáře. Do Ameriky přišel před několika lety a do New Orleansu připlul po Mississippi v roce 1825. Přivezl si sem svůj sen – vytvořit dynastii synů, mít vlastní sídlo a plantáže.
Tak začíná krásný a poutavý příběh dvou generací Foxů a dvou generací jejich otroků. Stephen – zakladatel rodu – zprvu „kupí svou hromádku“, vždyť New Orleans byl pravý hráčský ráj a Stephen se v kartách vyznal. Jde za svým snem, zamiluje se do krásné dívky a pro ni a pro sebe buduje na zapleveleném pozemku a v zarostlé lesní krajině u řeky nad městem rodinné sídlo – Harrow s rozsáhlými plantážemi třtiny a bavlny.

Komentáře ke knize
Frank Yerby

Frank Garvin Yerby byl afroamerickým autorem historických románů. Do literatury vstoupil prózou s rasovou tematikou „Health Card“ která roku 1944 získala O.Henryho cenu. Po období učitelování a práce v průmyslu se Yerby rozhodl věnovat se literatuře profesionálně a využít obliby žánru historicko-romantických románů. V roce 1946 vydal bestseller „The Foxes of Harrow“, v roce 1947 zfilmovaný . Film získal Oscara za nejlepší výpravu. Psal o křižáckých výpravách , o francouzské revoluci , o americké revoluci , o středověkém Španělsku , o starém Řecku . Další romány jsou zasazeny do moderní doby. Celkově napsal 33 románů. V roce 1955 Frank Yerby opustil USA na protest proti rasové diskriminaci. Navštívil Francii a od roku 1959 až do své smrti žil ve Španělsku, jeho druhá manželka byla Španělka. Yerby zemřel v roce 1991 v Madridu na srdeční selhání a zde byl také pohřben.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu