Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Evropa jižní - S použitím spisů Andreea, Boustedta, Dvorského, Fischera, Iširkova, Harmsa, Hellwalda, Kirchhofa, Kostova, Philippsona a mnoha jiných

Josef Basl, Karel Holub, A. V Hromada, Jaroslav Vlach

I.L. Kober | 1931


499 Kč 459 Kč

Stav:
Dobrý, jedna strana s fotkou volně
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: [IV]-483-[I]
Jazyky: česky
Edice: Velký zeměpis všech dílů světa 4x
Vydání: Druhé vydání upravil prof. Jan Anděl
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 5. května 2022 14:36
Číslo položky: 327412

Kniha, která je součástí edice: Velký zeměpis všech dílů světa, přináší na 459 stranách velké množství informací o jižní a východní Evropě. Věnuje se popisu jednotlivých států, oblastí i měst. Velmi podstatnou součástí knihy je pohled na život obyvatel jednotlivých států a oblastí. Dnes je kniha o to zajímavější, že povíce jak sto letech od jejího vydání je v Evropě úplně všechno jinak. Kniha se věnuje popisu následujících států: Itálie, Řecko, Turecko, Makedonie, Albánie, Černá Hora, Bosna a Hercegovina, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko, “Cářství Ruské“ (Západní Rus, Ruské Polsko, Pobaltí, Petrohrad, Finsko, Střední Rus, Východní Rus, Jižní Rus, Krym, Kavkazsko). Text doplňuje 112 obrázků v textu a 114 vložených příloh na křídovém papíře.

Komentáře ke knize
Karel Holub

Narozen 14.11.1887 v Praze. Astronom, práce z oboru, překladatel z francouzštiny a němčiny.

Josef Basl

Josef Basl je proděkan pro strategii, rozvoj a vnější vztahy a statutární zástupce děkanky Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni. Je také bývalý proděkan pro zahraniční styky a rozvoj Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze. Prof. Basl je absolvent VŠSE v Plzni . Působil na Západočeské univerzitě v Plzni, kde v roce 1992 obhájil kandidátskou disertační práci a v roce 1995 habilitoval. Od roku 2000 pracuje na Fakultě informatiky a statistiky VŠE v Praze, kde v roce 2004 získal titul profesora oboru informatika. Absolvoval několik zahraničních stáží v Německu, Velké Británii a v USA. Zaměřuje se na podnikové informační systémy, modelování a optimalizaci podnikových procesů. Je členem několika vědeckých rad, oborových rad doktorského studia, členem programových výborů několika významných konferencí. Od roku 1998 je viceprezidentem České společnosti pro systémovou integraci.

Jaroslav Vlach

Narozen 6.12.1852 v Praze, zemřel 28.10.1917 tamtéž. PhDr., středoškolský profesor, publikace z oboru dějepisu a zeměpisu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více