Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Evita - příběh vášně a utrpení Evy Perónové

Abel Posse

Nakladatelství Lidové noviny | 1996


59 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 309
Jazyky: česky
Překladatel: Blanka Stárková
Série: Biografie a memoáry
ISBN: 80-7106-160-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 25. února 2021 15:08
Číslo položky: 156817

Životopisný román o argentinské herečce Evitě Duarte, která se stala pro svou zemi symbolem svobodomyslnosti a spravedlnosti.

Prostřednictvím líčení jejího života se čtenář seznámí s poválečnou historií Argentiny, kterou tato žena, manželka argentinského prezidenta Juana Peróna, silně ovlivnila. Její osud se stal inspiračním zdrojem Webberova muzikálu.

Komentáře ke knize
Abel Posse

Abel Posse je argentinský spisovatel a diplomat. Se svou ženou žil střídavě v mnoha zemích světa. V letech 1990–1996 byl velvyslancem v Československu, resp. v České republice a na Slovensku. Nejznámějším Posseho dílem je román Psi z ráje , za níž obdržel cenu Premio Rómulo Gallegos a který byl přeložen již do 13 jazyků . Tento postmoderní román o čtyřech dílech popisuje „alternativní historii“ objevení amerického kontinentu a vzniku novověku. Vystupuje zde Kryštof Kolumbus, Ferdinand II. Aragonský, Isabela Kastilská, Aztékové a Inkové, ale také několik postav z pozdějších období dějin. „Psi z ráje“ – neškodní holí psíci – zde symbolicky stojí v protikladu k zuřivým ovčákům conquistadorů. Román tak nepřímo poukazuje na genocidu původního amerického obyvatelstva.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet