Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Encyklopedie papežství

Jan Wierusz-Kowalski

Academia | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 163
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Štýřický, J Štýřický
Vydání: 1
ISBN: 80-200-0191-3
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jan Brychta
Vystaveno: čt 6. června 2019 15:20
Číslo položky: 64455

Je tomu téměř dva tisíce let, co se podle křesťanské tradice stal apoštol Petr prvním římským biskupem. Od té doby se na jeho trůnu vystřídalo 261 jeho nástupců – papežů a několik desítek vzdoropapežů. Katolická církev, které papežové vládli, byla po dlouhá staletí vedoucí duchovní a mnohdy i světskou silou Evropy a světa.

Encyklopedie uvádí jmenovitě nejen všechny papeže od svatého Petra po Jana Pavla II., na pozadí dějinných událostí, jejichž podobu a průběh mnohdy výrazně utvářeli, ale zabývá se i vývojem encyklik a katolickým myšlením, které je součástí evropské duchovní a morální tradice, a to zvláště dnes, kdy se Vatikán stal znovu důležitou morální i politickou institucí současného světového společenství.

(cbdb, uživatel Shaman)

Komentáře ke knize
Jan Wierusz-Kowalski

Polský benediktinský mnich, zabývající se biblickou a liturgickou obnovou. Po opuštění Úřadu pro náboženské záležitosti se věnoval náboženským studiím. Je autorem mnoha populárních děl o křesťanství napsaných z materialistického pohledu. Narodil se ve Švýcarsku. V roce 1931 vstoupil do řádu benediktinů v Zevenkerken v Belgii, kde se pak připravoval pro práci v Polsku. V roce 1937 byl vysvěcen a v roce 1939 se usadil v Tyniec, kde došlo k obnovení benediktinského společenství po více než stu letech. Po druhé světové válce učil liturgii na Jagellonské univerzitě a podílel se na obnově liturgického života. V roce 1949 získal doktorát na Jagellonské univerzitě. V roce 1952 opustil řád a pracoval nejprve jako diecézní kněz ve Vratislavi. V letech 1953-1955 byl správcem farnosti Panny Marie Čenstochové. V roce 1959 se stává laikem. V šedesátých letech byl zaměstnancem Úřadu pro náboženské záležitosti. V sedmdesátých a osmdesátých letech pracoval v Ústavu filozofie a sociologie Polské akademie věd. V roce 1975 obhájil kandidátskou disertační práci. Funkce a struktura posvátného jazyka . Publikoval řadu prací o náboženství.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více