Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Encyklopedie dějin Německa

Antonín Kostlán, Vratislav Vaníček, Dagmar Moravcová

Ivo Železný | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 556
Jazyky: česky
Edice: Malá moderní encyklopedie 101x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-237-3590-X (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 30. března 2022 12:23
Číslo položky: 306448

Příručka encyklopedického typu. Reálie německých dějin od pravěku do současnosti (historické události, pojmy, osobnosti, instituce, geografické celky atd.) Úvod tvoří stručný přehled dějin Německa. Encyklopedická část obsahuje téměř 800 hesel. Chronologická tabulka v závěru srovnává politický a kulturní vývoj v daném období.

Komentáře ke knize
Vratislav Vaníček

Vratislav Vaníček je český historik působící na katedře společenských věd Fakulty stavební ČVUT v Praze. Odborně se zabývá především raně a vrcholně středověkými dějinami českých zemí. Vratislav Vaníček vystudoval střední školu v Pardubicích a poté v letech 1966-1971 Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor archivnictví a pomocné vědy historické. Po absolvování vojenské služby působil od roku 1973 jako odborný redaktor Encyklopedického institutu ČSAV. V roce 1979 obhájil rigorózní práci na katedře archivnictví Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Od roku 1990 působil jako redaktor a člen redakční rady časopisu Dějiny a současnost. V roce 1992 se stal odborným asistentem na katedře společenských věd Fakulty stavební ČVUT kde působí dodnes. V letech 1992-2003 zároveň působil jako vedoucí této katedry. V roce 2005 získal titul Ph.D. na katedře historie Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.

Dagmar Moravcová

Narozena 1.6.1947 v Praze. PhDr., historička, věnuje se dějinám mezinárodních vztahů, německé problematice a probelmatice mezinárodních organizací.

Antonín Kostlán

Narozen v Praze, PhDr., CSc., historik a archivář v Kabinetu dějin vědy Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, odborné zaměření: sociální, hospodářské a intelektuální dějiny raného novověku, dějiny vědy a vědeckých institucí, dějiny společenských věd a humanitních oborů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet