Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

E=mc2, lásko moje

Patrick Cauvin

Odeon | 1982


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 199
Jazyky: česky
Překladatel: Václav Jamek
Edice: Čtení na dovolenou 246x
Vydání: 1
ISBN: 01-068-82
Vydáno v: Praha
Náklad: 35 000 ks
Poznámka: obálka Adolf Born
Vystaveno: pá 18. prosince 2020 15:56
Číslo položky: 136764

Daniel a Lauren jsou dvě jedenáctileté děti, které se do sebe o prázdninách zamilují. On velký fanoušek Roberta Redforda z pařížské periferie, ona levicově orientovaná Američanka z velmi bohaté rodiny, která nyní v Paříži žije.
Oba dva mají ale jednu věc společnou- jsou hyperinteligentní. Vynikají tak značně nejen nad spolužáky a často i učiteli, ale v mnoha ohledech jsou i dál než jejich vlastní rodiče. Neustále tak narážejí na problém střetu jejich biologického a skutečného věku. Okolí je totiž vždy škatulkuje do krabice k ostatním jedenáctiletým.
Lauren s Danielem se nejprve snaží podřídit jejich pravidlům, začnou spolu psát román, chodí na procházky nebo do kina. Nakonec ale zjišťují, že je jejich inteligence opravdu příliš odděluje od ostatních a rozhodnou se spolu uprchnout. Daniel získá peníze ve vědomostní soutěži, Lauren na burze a s jejich přítelem, sterým pánem jako doprovodem, se vydají do Benátek.
Konečně žijí život o kterém snili. Bohužel jsou nakonec vypátraní a Lauren se musí s rodinou vrátit zpět do Ameriky. Slíbí si, že se v osmnácti opět setkají, oba ale tuší, že už to nikdy nebude jako teď.

Komentáře ke knize
Patrick Cauvin

Pravým jménem Claude Klotz. Vystudoval filozofii, vojenskou službu si odbyl v alžírské válce, pak učil na gymnáziu na pařížském předměstí. Jako novinář, zejména filmový kritik, je známý pro neskrývaný obdiv k Americe. Vydal na šest desítek knih - pod svým pravým jménem, Claude Klotz, vydává detektivky, pod pseudonymem Cauvin veselejší knihy, jež mají velký čtenářský i komerční úspěch.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více