Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Embryologie + Obrazové tabulky a texty k obrazům

Zdeněk Frankenberger, Jan Florian

Melantrich | 1936

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 351 +
Jazyky: česky
Edice: 5. svazek ed. Vysokoškolské rukověti. II, Řada spisů lékařských 0x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Poznámka: na deskách uvedeno svazek 6.
Vystaveno: ne 7. března 2021 13:16
Číslo položky: 157739

Jako kniha O původu člověku sleduje vývoj lidského rodu od nejstarších dob až po dnešek, tak Floriánova a Frankenbergerova Embryologie podává přehled vývoje jedince lidského rodu, jak se odehrává za devět měsíců, které příroda tomuto vývoji vyhradila. Z jediné buňkv složitým životním procesem nastává třídění a pretvořování, které vede k vytvoření tak složitého jedince, jako je člověk. Málokdo ví, že se tu vlastně člověk vyvíjí od prvoka přes láčkovce, rybu, obojživelníka, ssavce ptakořitného až k ssavci nejvyššímu. Kniha kromě celkového přehledu vývoje poučuje i o vývoji jednotlivých orgánů a vysvětluje tak přirozeným způsobem věci na první pohled záhadné a nepochopitelné. K dílu je připojena bohatá obrazová příloha, která názorně vysvětluje a doplňuje vysoce zajímavý text. Dílo obou významných českých učenců patří k nejlepšímu, čím se může vykázat původní česká literatura přírodovědná.

44 stran obr. příl.

Komentáře ke knize
Zdeněk Frankenberger

Zdeněk Frankenberger byl lékař, univerzitní profesor histologie, embryologie a patologie, přírodovědec, zoolog, malakozoolog, isopodolog a entomolog. Byl členem několika vědeckých společností a institucí. Studoval na akademickém gymnáziu v Praze, kde maturoval v roce 1911. V témže roce se zapsal na lékařskou fakultu Karlovy univerzity v Praze, kde se v letech 1914-1915 stal nejdříve demonstrátorem a později asistentem v Ústavu pro obecnou biologii a experimentální morfologii. Doktorem všeobecného lékařství byl promován v roce 1917. Po skončení I. světové války byl jmenován asistentem histologicko-embryologického ústavu Prof. Otakara Srdínka, kde habilitoval. Po habilitaci odešel pracovat do Pařížě a Lublaně, odkud se vrátil v roce 1922, kdy byl jmenován mimořádným profesorem histologie a embryologie na Lékařské fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. V roce 1927 byl jmenován řádným profesorem. Současně, v letech 1929-1936 vykonával funkci přednosty Anatomického ústavu Univerzity Komenského v Bratislavě. Po převzetí politické moci Hlinkovou Slovenskou lidovou stranou v roce 1938 byl jako učitel české národnosti ze služeb propuštěn a odešel do Čech . Zde byl v roce 1939 jmenován řádným profesorem a přednostou histologicko-embryologického ústavu Univerzity Karlovy v Praze. Po uzavření vysokých škol v Čechách pracoval na patologicko-anatomickém oddělení Vinohradské nemocnice. Po osvobození Československa znovu obnovil a v letech 1954-1962 vedl histologicko-embryologický ústav Karlovy univerzity. V roce 1962 odešel do důchodu. Profesor MUDr. Zdeněk Frankenberger byl všestranným vědcem, který dokonale ovládal několik vědních oborů. Jsou obecně známy jeho práce paleontologické, obecně biologické, anatomické, histologické, fylogenetické, lékařské a zoologické. První jeho zoologickou prací bylo v roce 1910 zpracování měkkýšů Šumavy v článku Měkkýší fauna Šumavy. Zabý...

Jan Florian

Narozen 24.11.1897 v Brně, zastřelen 7.5.1942 v koncentračním táboře Mauthausen. MUDr., profesor biologie, literatura z oboru a básně.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat