Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Elektrotechnika pro řidiče

Pavel Kubín, František Fechtner

Naše vojsko | 1955


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 231
Jazyky: česky
Edice: Malá knižnice motorismu 2x
Vydání: 2
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 15. října 2021 10:59
Číslo položky: 230533

Praktická příručka, určená řidičům motorových vozidel, pojednává všeobecně přístupným způsobem o nejnutnějších poučkách elektrotechniky, o elektrickém zařízení a spotřebičích v motorových vozidlech (akumulátorové baterie, generátory, zapalování, elektrické spouštěče, osvětlování, houkačky atd.), o jejich používání, údržbě i poruchách.
Kniha je technickým minimem, které má řidiče motorových vozidel poučit o činnosti elektrického zařízení, o jeho údržbě a o hledání a odstraňování poruch. Nejnutnější theorie je uvedena ve stati o základních pojmech. Spis pak probírá v první polovině schema a hlavní přístroje elektrického systému v motorovém vozidle, akumulátorovou baterii, generátory, zapalování a elektrické spouštěče. V druhé polovině se příručka zabývá osvětlováním, elektrickými houkačkami, drobnou výzbrojí, vysokofrekventním odrušením elektrického výstroje a činností elektrického zařízení jako celku.

Komentáře ke knize
František Fechtner

František Fechtner byl preparátor Botanického ústavu Univerzity Karlovy v Praze, houbař a znalec hub, který mimo jiné úzce spolupracoval botanikem a mykologem Josefem Velenovským. Velenovského zásoboval houbami a informacemi o jejich výskytu během příprav podkladů pro přelomové dílo České houby . Autor mu přičítá zásluhy mj. u následujících druhů: Hřib zelenavý 1), kozák krvavý 2), hřib černavý , hřib Fechtnerův , hřib růžovník , hřib skvrnitý , hřib kříšť , hřib červenka 4), hřib nepravý 5), hřib brotanový 6) a některých dalších. Velenovský na počest „pilného svého sběratele hub“ pojmenoval nově popsaný druh, hřib Fechtnerův , který mu Fechtner pravidelně nosil z teplých vápenatých hájů u Roblína. Velenovský používal pro Františka Fechtnera zkratku Fchtr, Fchr. či Fchr.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu