Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dvořákovy skladby orchestrální : charakteristika a rozbory [Svazek] I, Koncerty - serenády - suity - nokturna - rhapsodie - slovanské tance - legendy - symfonické variace - scherzo capriccioso - skladby drobné.

Otakar Šourek

Hudební matice Umělecké besedy | 1944


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Dvořákovy skladby orchestrální - první a druhý díl - Otakar Šourek (1944, Hudební matice Umělecké besedy)
Vazba: Volná brož
Počet stran: 152, [5]
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 4. dubna 2022 10:01
Číslo položky: 308720

Svazek I.: koncerty, serenády, suity, nokturna, rhapsodie, Slovanské tance, Legendy, Symfonické variace, Scherzo capriccioso, skladby drobné. Charakteristika a rozbory.

Komentáře ke knize
Otakar Šourek

Otakar Šourek byl český muzikolog a hudební badatel, sbormistr a klavírista. Je znám především jako znalec, publicista a popularizátor díla Antonína Dvořáka. Již od narození měl blízko k hudbě, neboť jeho otec zpíval v pražském Hlaholu, hudbě se později věnoval po celý život, nebyla však jeho hlavní profesí. Po dokončení gymnázia vystudoval stavební inženýrství na pražském Českém vysokém učení technickém a následně pracoval jako úředník, prakticky až do svého odchodu na odpočinek v roce 1939. Významná je však jeho činnost hudební a především hudebně-publicistická, kterou provozoval vedle svého zaměstnání. Jako hudebník působil v Akademickém orchestru, byl sbormistrem Technického pěveckého sboru a sboru Smetana. Jako hudební publicista se proslavil především svými články v časopisech a novinách Smetana, Samostatnost, Národní obzor, Rozvoj, Lidové noviny, Auftakt, Hudební revue ad. Jeho příspěvky se týkaly zejména Antonína Dvořáka, ale i jiných českých skladatelů. Jeho nejvýznamnějším literárním počinem je čtyřsvazková monografie Život a dílo Antonína Dvořáka. Je také autorem notových edic Dvořákových skladeb. Svým dílem se velmi zasloužil o šíření Dvořákovy slávy v českých zemích i za hranicemi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více