Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dvě ženy

Martina Cole

Domino | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 488
Jazyky: česky
Překladatel: Milada Suderová
ISBN: 80-86128-94-6, 9788086128948
Vystaveno: čt 2. září 2021 10:38
Číslo položky: 218264

Zatím nejnovější román současné nejúspěšnější anglické autorky nás zavádí do londýnského East Endu. V této čtvrti, kde nebezpečí a násilí patří odjakživa k samozřejmé součásti života, vyrostla Susan Dalstonová. Její matka June se živila prostitucí a nevěnovala své dceři péči ani lásku, otec ji zase od dětství pohlavně zneužíval.
Bezútěšné rodinné poměry, z nichž Susan vyšla, se samozřejmě podepsaly na jejím přístupu k rodinnému životu. Když ji svede místní playboy Barry, je natolik nadšená, že jí nevadí ani jeho nevěry. Postupně mu porodí čtyři děti, a přestože ji manžel bije a psychicky týrá, zůstává s ním až do chvíle, kdy přeteče pohár její trpělivosti. Léta potlačovaná zášť vyústí v záchvat zuřivosti, během kterého Susan manžela zavraždí. Je vzata do vazby a jediné, co ji drží při životě, jsou děti a vědomí, že všechno udělala v jejich zájmu.
Na cele se seznámí s vražedkyní Matildou Enderbyovou, ženou s velmi komplikovanou minulostí i duší, a osudy obou žen se začínají různorodě prolínat. V atmosféře vznikajícího zvláštního přátelství se Susan dozví, že její nejmladší syn má být dán k adopci. Plna zoufalství začne dělat vše pro to, aby se dostala z vězení a nepřišla o své děti. To však samozřejmě není nijak jednoduché…

Komentáře ke knize
Martina Cole

Martina Cole je anglická spisovatelka kriminálních románů. Ve většině jejích románů je protagonistou žena a antihrdina, mnohé jsou zasazeny do prostředí irské komunity v okolí Londýna. V roce 2006 získala za román The Take ocenění British Book Awards v kategorii kriminální thriller roku. Čtyři z jejích románů byly zpracovány do podoby televizních seriálů. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Martina Coleová na slovenské Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu