Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dva Jiří

Richard Dreyfuss, Harry Turtledove

Classic | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 503
Jazyky: česky
Překladatel: Zdeněk Uherčík
Edice: Classic Books. Fantasy 52x
ISBN: 80-86139-86-7 80-86390-45-4
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Doug Beekman
Vystaveno: pá 9. června 2017 11:42
Číslo položky: 13282

Oblohu severní Ameriky brázdí vzducholodi, které spojují velkoměsta kontinentu – od hlavního města Victoria na řece Potomac až po New Liverpool na slunném kalifornském pobřeží. Celá Severoamerická unie žije v míru a bezpečí pod vládou Jeho Veličenstva Charlese III. Tento status quo panuje od roku 1760, kdy George Washington a George III. uzavřeli dohodu, jejíž slavnostní podepsání zachytil Gainsborough na svém nesmrtelném obrazu Dva Jiří. Ale mír je náhle ohrožen. Separatisté, kteří si říkají Synové Svobody, ukradli Gainsboroughovo dílo přímo před nosem plukovníka Thomase Bushella z Královské americké jízdní policie. Bushell ví, co je jeho povinnost: nalézt obraz za každou cenu. A zabránit svým nadřízeným, aby dopustili vyplacení výkupného požadovaného teroristy. Ale obraz se může nacházet kdekoli v rozlehlé severoamerické državě Jeho Veličenstva…

Komentáře ke knize
Harry Turtledove

Harry Norman Turtledove je přední současnou postavou science fiction a žánru fantasy alternativních světů. V mnoha svých povídkách a románech postuluje výsledek rozhodujících momentu v historii v rozporu se známými dějinami nebo zvažuje časnější či pozdější objev technologie, která se nesmazatelně zapsala do tváře nám známého světa a pak sleduje alternativní posloupnost událostí tak, jak by se v takovém případě mohly odehrát.

Richard Dreyfuss

Richard Stephen Dreyfuss je americký herec, držitel Oscara za nejlepší herecký výkon ve filmu Děvče pro zábavu z roku 1977. Narodil se v židovské rodině v Brooklynu, od devíti let žil v Kalifornii a absolvoval Beverly Hills High School. Herectví se začal věnovat v komunitním centru a v sedmnácti letech debutoval v televizním seriálu Karen. Jeho prvním filmem byl Absolvent a první hlavní rolí mořský biolog Matt Hooper ve filmu Čelisti . Hrál také ve filmech Americké grafitti, Blízká setkání třetího druhu, Čí je to vlastně život?, Somrák z Beverly Hills, Opus pana Hollanda, Akce Pelikán a Dámský klub. Působí v občanském hnutí Common Cause a založil organizaci podporující občanskou výchovu na veřejných školách. Spolu s Harrym Turtledovem napsal román The Two Georges, zabývající se alternativní historií USA. Byl třikrát ženatý: poprvé se scenáristkou Jeramie Rainovou, podruhé s Janelle Laceyovou a potřetí se Světlanou Jerochinovou. Má dceru a dva syny. Od dětství trpí bipolární afektivní poruchou, bojoval také se závislostí na drogách.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více