Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dravci malajských džunglí

Frank Buck

Václav Petr | 1934

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 246
Jazyky: česky
Překladatel: Bohumil Z. Nekovařík
Edice: 9. svazek ed. Petrovy ilustrované cestopisy 15x
Vydání: Petrovy ilustrované cestopisy (9.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 5. dubna 2018 17:47
Číslo položky: 28271

ÚVODEM.

Nedávno proběhl vedoucími pražskými biografy film „Z malajských džunglí“, natočený sběratelem živých zvířat Frankem Buckem, jehož úžasné a při tom nesehrané scény odnímaly divákům dech, odhalujíce jim skryté, gigantické boje šelem v tropických džunglích.

Frank Buck je druhým světovým zjevem vedle manželů Johnsonových. Rozdělil se s nimi o džungle, proslulé svým bohatstvím zvěře, ponechav si celou Asii.

Chytá nejvzácnější a nejnebezpečnější tropickou zvěř pro americké zoologické zahrady a cirkusy. Čtyřicetkrát přeplul Tichý oceán, pětkrát obeplul svět, přemohl rozzuřeného orangutana v poctivém zápase, prošel napříč záhadný ostrov Borneo a je znám po celém světě jako sběratel nejvzácnějších exemplářů živých zvířat.

Teprve po dvacetileté činnosti se odvážil napsati svoji první knihu, kterou naplnil svěžími a úžasnými zážitky svého nesmírné zajímavého tuláckého života.

Jeho kniha nemá ve světové literatuře protějšku, jako jej nemá její autor Frank Buck.

B. Z. N.

Komentáře ke knize
Frank Buck

Frank Howard Buck byl lovec a sběratel zvěře; mimo to i všestranný filmař. Proslul svými knihami a filmy z 30. a 40. let popisujícími dobrodružství v džungli. Hned jeho první kniha Bring 'Em Back Alive se stala obrovským bestsellerem a proslavila jej po celém světě. Z překladatelova úvodu ke knize „Z malajských džunglí“: „Nedávno proběhl vedoucími pražskými biografy film „Z malajských džunglí“, natočený sběratelem živých zvířat Frankem Buckem, jehož úžasné a při tom nesehrané scény odnímaly divákům dech, odhalujíce jim skryté, gigantické boje šelem v tropických džunglích. Frank Buck je druhým světovým zjevem vedle manželů Johnsonových. Rozdělil se s nimi o džungle, proslulé svým bohatstvím zvěře, ponechav si celou Asii. Chytá nejvzácnější a nejnebezpečnější tropickou zvěř pro americké zoologické zahrady a cirkusy. Čtyřicetkrát přeplul Tichý oceán, pětkrát obeplul svět, přemohl rozzuřeného orangutana v poctivém zápase, prošel napříč záhadný ostrov Borneo a je znám po celém světě jako sběratel nejvzácnějších exemplářů živých zvířat. Teprve po dvacetileté činnosti se odvážil napsati svoji první knihu, kterou naplnil svěžími a úžasnými zážitky svého nesmírné zajímavého tuláckého života. Jeho kniha nemá ve světové literatuře protějšku, jako jej nemá její autor Frank Buck.“

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet