Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Drahokamy štěstí

Sri Chinmoy

Madal Bal | 2011

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 210
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-86581-64-4 (brož.)
Vydáno v: Zlín
Poznámka: obálka Ali Mazraie Hadi
Vystaveno: pá 21. ledna 2022 13:35
Číslo položky: 272253

Drahokamy štěstí jsou pokladnice moudrosti a radosti – sbírka krátkých a hlubokých úvah, praktických cvičení a inspirujících aforismů, z nichž mnohé vychází vůbec poprvé. Kapitoly zaměřené na témata jako mír, nadšení, upřímnost či naděje vytváří pestrou tapisérii, v níž jsou vetkána pravá tajemství šťastného, naplněného života.
Snadná cvičení, vycházející ze starodávné moudrosti, jsou vhodná pro naši moderní dobu a dokonale vyhovují dnešnímu rychlému životu. Slova Sri Chinmoye mají neuvěřitelnou schopnost inspirovat a promlouvají ke každému čtenáři, jako kdyby byla napsaná právě pro něj.
Mezi jinými zde najdete témata:
Mír, Radost, Moudrost, Upřímnost, Pokora, Vděčnost, Trpělivost, Láska.
Úvodní slovo věnováno arcibiskupem Desmondem Tutu.

Komentáře ke knize
Sri Chinmoy

Šrí Činmoj , anglickým přepisem Sri Chinmoy, rozený Činmoj Kumar Ghoš , byl indicko-americký myslitel a duchovní učitel. Učení Šrí Činmoje se zakládá na rozvíjení vnitřních schopností člověka, např. míru, harmonie, lásky a jistoty. Své žáky inspiroval k životnímu stylu, který spojuje modlitbu a meditaci s aktivním životem ve společnosti. Během svého života vytvořil velké množství básní, hudebních skladeb, knih a obrazů. Narodil se 27. srpna 1931 ve vesnici Shakpura, blízko města Čattagrám, které nyní náleží k Bangladéši. Byl nejmladší ze sedmi dětí. Po smrti rodičů se jako dvanáctiletý chlapec se svými bratry a sestrami přestěhoval do ášramu Šrí Aurobinda, duchovní komunity v Puduččéri v jižní Indii. Ve věku čtrnácti let začal skládat básně a psát eseje o duchovních a národních postavách Indie a publikovat je v místních novinách. Strávil zde dvacet let života, které z většiny věnoval meditacím, skládání písní, básní a sportu. V roce 1964 se přestěhoval do New Yorku, kde dva roky pracoval na indickém konzulátu jako úředník v oddělení pasů a víz. Od roku 1966 se plně věnoval přednáškám, zakládání meditačních center, umělecké a literární činnosti a řízení různých mezinárodních mírových, humanitárních a sportovních programů. Během svého života se setkal s mnoha představiteli různých náboženství a osobnostmi světové politiky, kultury a sportu. Jejich vzájemný vztah dokumentují četné kondolence, které obdržel v okamžik svého odchodu. Věnoval se vyučování meditačních technik a vedení svých studentů sdružených v meditačních centrech v mnoha zemích světa. Od svých studentů nebral finanční poplatky, ale vyžadoval pravidelnost v meditacích a úplnou abstinenci od drog, alkoholu, kouření a praktikováním celibátu. Počet jeho studentů se odhaduje kolem sedmi tisíc. V roce 1994 došlo k některým obviněním odkazující na anonymní weby, které byly po arbitrážním řízení odstraněny. Od poloviny 60. let do poloviny 80...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více