Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Domina

P. C Doherty

Metafora | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 261
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Martínek
Edice: 1. svazek ed. Ancient Rome 2x
Vydání: 1
ISBN: 80-86518-74-4
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Bohumil Bednář
Vystaveno: ne 13. června 2021 12:33
Číslo položky: 194793

Nový román oblíbeného autora nás zavede do starověkého Říma, za jehož slávou a mocí, okázalostí a mravní zkažeností se skrývá krutost podobná aréně gladiátorů. V té je také každý sám. Každý musí bojovat, aby přežil - anebo zemřel. Každý musí být připraven obětovat cokoli a kohokoli.
Jako bychom mu na vlastní uši naslouchali, vypráví mladý ambiciózní muž příběh své paní a velitelky, proslulé Dominy Agrippiny, matky císaře Nerona a manželky Claudiovy.
Jestliže chce Agrippina zůstat naživu, nezbývá jí nic jiného než se stát stejně nelítostnou jako jsou její nepřátelé. Dokáže tak dovést k vítězství spiknutí znamenající konec Tiberiovy vlády a ubrání se i svému šílenému, tyranskému bratru Caligulovi?
Na jejích rukou však ulpí krev a zbraň, jež se nakonec obrátí proti ní, je zoufalá nekritická mateřská láska. Ve své zaslepenosti Agrippina nevidí Neronovu zrůdnost, a když konečně pochopí, co jednou nevyhnutelně musí přijít, je už na všechno příliš pozdě...
Krutý, smutný, vášnivý i dojemný Agrippinin příběh vás zavede do amfiteátru, kde na žhoucím písku umírají odsouzenci i gladiátoři. Stanete se tichými svědky přepychových císařských hostin s nadívanými pávy a nahými otrokyněmi. Na každém kroku tu číhá smrt, každé jídlo, každá číše vína muže být otrávená. Před rozmary šílených mocných si nikdo nemůže být jistý životem. Sugestivní příběh, umocněný postavou vypravěče, vám nedá vydechnout, dokud neobrátíte poslední stránku a nevrátíte se z minulosti zase zpátky domů.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu