Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dobrý kafe na Frekvenci 1 : 52 receptů na dobré kafe

Petr Novotný, Marie Formáčková

Ikar | 2005


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 269
Jazyky: česky
Ilustrátor: Petr Urban
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-249-0581-7 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 24. června 2021 10:21
Číslo položky: 198860

Na začátku bylo zjištění Petra Novotného, že ráno od půl deváté do devíti vlastně nemá co dělat. Děti odešly spolu s manželkou učitelkou do školy a většina jeho kolegů, partnerů a spolupracovníků bývá tou dobou ještě v posteli. A tak s radostí přijal nabídku spolupráce od rádia Frekvence 1 a začal tam po ránu "vařit" Dobrý kafe. Pořad, který má jediný cíl - vzpružit a naladit posluchače do nového dne a zlepšit jim náladu. Ostatně právě proto si přece kafe po ránu vaříme, aby nás probralo a pozitivně nastartovalo. Protože Petr Novotný je především bavič, je i Dobrý kafe zalito humorem a vtipem. Probírá se u něho aktuální dění, vyprávějí se anekdoty, veselé historky ze života, k mání jsou nejrůznější perličky a kuriozity, ale i spousta nápadů a ponaučení... A aby ten gejzír radosti jen tak neodplul éterem, rozhodl se Petr Novotný společně s rádiem Frekvence 1 a nakladatelstvím Euromedia Group dát svému pořadu knižní formu. A tak vznikla stejnojmenná knížka, která by měla posloužit jako první pomoc v okamžicích, kdy nám není zrovna nejlépe na duši a potřebujeme zvednout náladu. Spoluautory knížky jsou posluchači Frekvence 1, kteří si zvykli posílat Petru Novotnému své zážitky a veselé příběhy a dělají to stále dál a dál. Takže je naděje, že tahle knížka nebude poslední.

Komentáře ke knize
Marie Formáčková

Marie Formáčková je novinářka na volné noze, publicistka, spisovatelka a středoškolská pedagožka. Působila i jako dramaturgyně a moderátorka v televizi. Je absolventkou Petrohradské a Karlovy univerzity, pracovala dvacet let v časopise Vlasta, kde byla od roku 1989 šéfredaktorkou. Později byla šéfredaktorkou časopisů Květy a TV Revue. Od roku 2000 se věnuje publicistice a psaní knih na volné noze. Působí také jako středoškolská učitelka a je držitelkou ocenění za pedagogickou činnost v rámci ankety Zlatý Ámos . Marie Formáčková je autorkou či spoluautorkou desítek knih, zejména životních příběhů mediálně známých osobností. K nejoblíbenějším patří knihy, které napsala spolu s Helenou Růžičkovou a se Zitou Kabátovou. Napsala také řadu kuchařek a knihy o zdravé životosprávě společně s Doc. MUDr. Leošem Středou nebo Vítkem Chaloupkou. Je autorkou série praktických učebnic pro postižené žáky .

Petr Novotný

Petr Novotný je český bavič, moderátor, textař, publicista a podnikatel. Studoval Filozofickou fakultu na Karlově univerzitě v Praze. S moderováním začínal nejprve jako konferenciér u skupiny Greenhorns, později působil po mnoho let jako spíkr skupiny Fešáci. Pro skupiny Greenhorns a Fešáci napsal několik desítek nápaditých písňových textů, převážně na melodie převzaté z amerického bluegrassu a country music. Postupem doby se z něj stal vyhledávaný estrádní bavič, jehož styl se vyznačuje přímočarým humorem a výraznou mimikou. Je pětinásobný držitel titulu Bavič roku v anketě TýTý. Věnuje se také produkci – vlastní vydavatelskou a uměleckou agenturu 6P. Kromě své moderátorské a podnikatelské činnosti se věnuje vaření. Sbírá kuchařské recepty. Je židovského původu. Od roku 1972 bydlí v Řeporyjích. Je ženatý, s manželkou Mirkou mají tři vlastní děti – syna Pavla a dcery Lenku a Soňu , kromě toho před lety dále adoptovali syna Lukáše. Petr Novotný měl sestru Soňu , která jako osmnáctiletá spáchala sebevraždu – otrávila se plynem. V říjnu 2013 prodělal před odletem do USA cévní mozkovou příhodu po ucpání cévy a zúžení krčnice.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat