Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Divočina

Richard Ford

Mladá fronta | 1993

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 165
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Hanuš
Edice: 7. svazek ed. Moderní světová próza 34x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-204-0376-0 (váz)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Milan Jaroš
Vystaveno: st 4. listopadu 2020 12:51
Číslo položky: 125437

Příběh americké rodiny, odehrávající se koncem padesátých a počátkem šedesátých let, je výpovědí o nemilosrdné konfrontaci s životní realitou a jejím účinku na duši dospívajícího hrdiny.

Vypravěčem je šestnáctiletý chlapec, jemuž se před očima rozpadá manželství rodičů. Současně se učí vidět, vnímat a hlavně chápat jednání a postoje dospělých. V zdánlivě banálním příběhu – otec ztrácí zaměstnání, odchází z domu hasit rozsáhlý lesní požár, matka není spokojena v manželství a navazuje plytký vztah s bohatým místním podnikatelem – sledujeme chlapcovo hledání jistoty a důvěry; jeho pochopení je popsáno bez stínu sentimentu nebo sebelítosti.

Komentáře ke knize
Richard Ford

Píše romány a povídky. Ford se narodil ve městě Jackson, ve státě Mississipi. Velkou část svého dětství ale prožil u svého dědečka v Little Rock v Arkansasu. V šestnácti letech ztratil otce, který zemřel následkem infarktu. V jeho díle se několikrát vyskytla postava chlapce, který rychle dospěl. Po ukončení studia na Michiganské státní univerzitě nejdříve pracoval jako učitel. Přes dobré kritiky se jeho první knihy příliš neprodávaly, a proto se začal živit jako novinář. Když ztratil práci jako novinář, vrátil se ke psaní knih a napsal knihu The Sportswriter o neuspěšném spisovateli, který se stane novinářem. Přitom prožívá emocionální krizi způsobenou smrtí svého syna. Tímto dílem se v roce 1986 dostal mezi 5 nelepších knih v časopise Time a finalistou PEN/Faulknerovy ceny za beletrii. V roce 1995 za knihu Independence Day získal jak PEN/Faulknerovu cenu, tak Pulitzerovu cenu. Jeho zatím poslendní román Canada vyšel v roce 2012. V roce 2012 se Ford má stát profesorem humanitních věd a psaní na Kolumbijské univerzitě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více