Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dinosauří peří

Sissel-Jo Gazan

Jota | 2012


59 Kč 39 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 439
Jazyky: česky
Překladatel: Kristina Václavů
Edice: Nord krimi 2x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7462-147-5 (Jota : váz.)
Vydáno v: Brno
Poznámka: obálka Jiří Mičkal
Vystaveno: st 15. prosince 2021 12:33
Číslo položky: 256577

Nejlepší dánská krimi posledního desetiletí o rodičích, dětech a tajemstvích, která jim ztrpčují život.

Anna se zlobí. Na svou matku, na život, na svou diplomovou práci a taky na svého vedoucího práce, který se podle ní chová už půl roku „nemožně“. Ale je nalezen mrtev a vše nasvědčuje tomu, že se mu někdo snažil pomstít. Nebyla to Anna? Kriminalista Søren chce Anně uvěřit, pokud mu pomůže rozkrýt hrůzné okolnosti vraždy a nahlédnout do světa přírodovědců, kteří jsou hnáni touhou po moci a slávě a pro svůj osobní prospěch jsou ochotni obětovat téměř cokoliv. Anna se ocitá ve víru událostí, které dlouhými nitkami souvislostí zabíhají hluboko k podstatě její diplomové práce o vývoji dinosaurů a ještě hlouběji ke kořenům jejího a Sørenova osobního života.

Dinosauří peří je kriminální román z vědeckého prostředí, milostný příběh a psychologické drama zároveň. Román byl vyhodnocen jako nejlepší dánský kriminální román posledního desetiletí – cena Zlatý sekáček na maso.

Komentáře ke knize
Sissel-Jo Gazan

Sissel-Jo Gazanová se narodila v Århusu. Procestovala téměř celý svět a některé romány napsala během delších pobytů v zahraničí, mimo jiné v Portugalsku a na Filipínách. V roce 1997 se usadila v Kodani, kde v roce 2004 úspěšně završila studium biologie na Kodaňské univerzitě. Tři měsíce po promoci se odstěhovala do Berlína, kde se zdržuje dodnes. Kromě literární dráhy spolupracuje volně s dánským týdeníkem Femina. Za rok 2008/2009 obdržela Cenu dánského rozhlasu, udělovanou čtenáři a posluchači, za nejlepší román. Dinosauří peří je její čtvrtý román.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více