Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Devět draků : Jak závodit v dešti : Nebezpečí trvá : Vila Mirabella

Michael Connelly, Stella Rimington, Garth Stein, Peter Pezzelli

Reader's Digest Výběr | 2011


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 560
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Kobělka, Pavel Medek, Hana Kušiaková-Pafková
Edice: Nejlepší světové čtení 182x
Vydání: Nejlepší světové čtení
ISBN: 978-80-7406-180-6
Vystaveno: čt 4. února 2021 12:39
Číslo položky: 150300

1) Michael Connelly: Devět draků
Detektiv Harry Bosch vyšetřuje v Los Angeles vraždu čínského obchodníka, za kterou patrně stojí čínská mafie. Vtom mu přijde zpráva, že v Hongkongu unesli jeho třináctiletou dceru. Harry hodí vše za hlavu a odlétá na druhý konec světa, aby dceru zachránil.

2) Garth Stein: Jak závodit v dešti
Jak vypadá lidský život z pohledu nejlepšího přítele člověka? Starý pes Enzo vypráví o svém pánovi, automobilovém závodníkovi Dennym, jeho ženě Evě, dcerušce Zoe a pohnutém osudu celé rodiny. Psí filozof překvapuje neobyčejnými vhledy do situace.

3) Stella Rimingtonová: Nebezpečí trvá
Agentka MI5 Liz Carlyleová je z Londýna převelena do Severního Irska, kde stále působí ilegální odtrženecké skupiny IRA. Hned cestou z letiště v Belfastu se ji někdo pokusí zabít – Liz unikne jen o vlásek – a záhy zmizí jeden z jejích kolegů, blízký přítel Dave…

4) Peter Pezzelli: Vila Mirabella
Práce v rodinném penzionu Jasonu Mirabellovi nikdy moc nevoněla. Otec ho nechal vystudovat a ze syna se stal supermanažer, před kterým se v Los Angeles rýsovala hvězdná budoucnost. Jenže pak přišel pád a Jason musel s pokorou zazvonit u dveří otcova domu.

Komentáře ke knize
Michael Connelly

Michael Connelly je americký spisovatel. Píše především detektivní romány. Michael Connelly se proslavil především jako duchovní otec oblíbeného hrdiny, losangeleského policisty Harryho Bosche, a také právního zástupce Mickeyho Hallera. Jeho knihy byly přeloženy nejméně do 39 světových jazyků a vynesly mu mnoho ocenění. Žije na Floridě. Michael Connelly se narodil ve Filadelfii v Pensylvánii jako druhé nejstarší dítě stavitele W. Michaela Connellyho a Mary Connellyové. Podle Connellyho byl jeho otec frustrovaný umělec, který podporoval a povzbuzoval své děti v tom, aby byly v životě úspěšné. W. Michael Connelly se nebál riskovat a při honbě za kariérou se mu dařilo přeměnit prohru v úspěch. Connellyho matka byla fanouškem detektivních knih a svého syna přivedla do světa napínavých románů. Ve dvanácti letech se Connelly se svou rodinou přestěhoval z Filadelfie do Fort Lauderdale na Floridě a začal navštěvovat střední školu St. Thomas Aquinas High School. Connellyho zájem ve zločinnosti a tajemnu se vystupňoval poté, co po cestě z hotelu, kde pracoval jako pomocná síla v kuchyni, zahlédl muže jak hází nějaký předmět do živého plotu. Connelly byl zvědavý a rozhodl se plot prozkoumat. Zjistil, že zahozeným předmětem byla zbraň zabalená do dřevorubecké košile. Zbraň poté vrátil zpátky a sledoval podezřelého muže až do místního baru. Pak šel domů a vše pověděl svému otci. Později toho večera zavedl policisty do baru, ale ten muž už tam nebyl. Tato událost Connellymu ukázala svět policejních důstojníků a jejich životů. Ohromil jej při tom způsob, jakým pracují a vystupují. Connelly zamýšlel následovat otcovu kariéru ve stavebnictví a začal studovat obor stavebnictví a obchod na University of Florida v Gainesvillu. Jeho známky však nebyly takové, jak si představoval. Jednou šel do kina na film Roberta Altmana Dlouhé loučení, a byl okouzlen tím, co viděl. Film natočený podle stejnojmenné knihy Raym...

Peter Pezzelli

Přestože Peter Pezzelli napsal teprve pár románů, lze u něj už hovořit o charakteristickém přístupu ke zpracování příběhu. V jeho knihách nalézáme sílu lásky a rodiny, tak typické pro Itálii, společně s výtečnou kuchyní. U takové kombinace není divu, že Pezzelliho popularita rychle stoupá. Narodil se a vyrůstal v Rhode Islandu, kde prožil prakticky celý svůj dosavadní život s výjimkou čtyř let strávených na univerzitě v Connecticutu. Po absolutoriu studia anglické literatury v roce 1981 začal pracovat jako správce v pečovatelském domě, který provozovala jeho rodina. Zkušenosti z práce v rodinném podniku zúročil – už jako spisovatel na plný úvazek – právě při psaní románu Vila Mirabella.

Stella Rimington

Narodila se v Londýně čtyři roky před vypuknutím druhé světové války. Evakuaci se ale vyhnula, protože se v útlém dětsví stěhovala s rodinou po celé zemi. Původně pracovala jako archivářka, v sedmdesátých letech minulého století nastoupila k zpravodajské službě M15, kde pracovala na oddělení kontraterorismu.Má rytířský titul " Dame". Ted' je v penzi a věnuje se psaní, veřejným vystoupením, pěti milovaným vnoučatům a zahrádce.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat