Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Děvče na ocet : Nové Zkrocení zlé ženy

Anne Tyler

Práh | 2016


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 182
Jazyky: česky
Překladatel: Zuzana Mayerová
Edice: Hogarth Shakespeare 13x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7252-638-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 28. května 2018 9:50
Číslo položky: 31803

Na motivy hry ZKROCENÍ ZLÉ ŽENY Williama Shakespeara.
Odkvétající Kate Battistová umí být netaktní i vzpurná, pod tvrdou slupkou však skrývá dobré jádro, jež se nezapře při práci ve školce nebo v zahradě. Když ji sebestředný otec-mikrobiolog umluví, aby vstoupila do fingovaného sňatku s kolegou a zajistila mu zelenou kartu, schyluje se ke srážce vesmírů, neboť Rus Pjotr Ščerbakov je silná osobnost a „stará škola“.
Držitelka Pulitzerovy ceny Anne Tylerová má na paměti, že ZKROCENÍ ZLÉ ŽENY (1594) je komedie na hraně frašky, a tak jako vždy ryje do fasády zdánlivě funkční rodiny. A protože dnešní Baltimore není Shakespearova Padova, vyzní její svižně ironická etuda zaměřená na náležité chování ženy k nápadníkovi překvapivěji než provokativní výklady téže látky z let šedesátých.

Komentáře ke knize
Anne Tyler

Anne Tyler je americká spisovatelka, autorka 20 románů. V Česku i přes svůj vysoký kredit je málo překládaná, známé je zfilmování knihy Náhodný turista . V roce 1989 získala za román Breathing Lessons Pulitzerovu cenu a v roce 2015 se s novinkou A Spool of Blue Thread ocitla v užší nominaci na Booker Prize. Narodila se v Minnesotě , ale vyrůstala v Severní Karolíně. Tam i absolvovala Dukeovu univerzitu v oboru Ruská literatura a ještě rok pokračovala ve slovanských studiích na Kolumbijské univerzitě . Poté se vrátila na Dukeovu univerzitu, kde potkala i svého budoucího manžela, íránského emigranta a dětského psychiatra Taghi Modarressi . Mají spolu dvě dcery. Anne Tyler si chrání soukromí a velmi zřídka poskytuje rozhovory. Nechává tak za sebe promlouvat svoje knihy, které jsou jistě pozoruhodné. Zabývá se převážně rodinnými vztahy, což je velmi obecná charakteristika – zaujme však především u ženských autorek neobvyklou ironií.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více