Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Den,kdy praskla bublina

Gordon Thomas, Max Morgan Witts

OLDAG | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 513, [16] obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Magda Cindričová
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-85954-88-5 (váz.)
Vydáno v: Ostrava
Vystaveno: st 11. listopadu 2020 10:35
Číslo položky: 126925

K přirozenosti lidí patří, že se jen neradi pouštějí do riskantních aktivit. Ale pak se objeví někdo, kdo přijde na možnost, jak rychle zbohatnout tím, že objeví nové obchodní možnosti. Pokud je takový projekt alespoň trochu reálný, nebo tak alespoň vypadá, určitě se najde bankéř, který mu půjčí peníze na realizaci, neboť i on tuší pěkný zisk. To strhne další, takže nakonec chtějí vydělat všichni.

Mimo jiné také proto, že kdyby se nezúčastnili se svou troškou, vypadali by uprostřed náramného bohatnutí ostatních jako prosťáčci.

To jde dobře do té doby, než zkušenější, respektive klíčoví investoři ucítí čertovinu a své peníze z projektu stáhnou. Následují je další a spekulační bublina splaskne a rozběhne se už zmíněná řetězová reakce.

Kdo si chce o mechanismu vzniku spekulačních bublin přečíst něco v podobě literatury faktu, ať otevře knihu amerických autorů Gordona Thomase a Maxe Wittse Den, kdy praskla bublina (vyšla i česky). Kniha líčí vývoj směřující k takzvanému černému čtvrtku 24. října roku 1929, kdy se zhroutila newyorská burza, což předznamenalo Velkou depresi třicátých let minulého století.

Komentáře ke knize
Gordon Thomas

Autor 53 knih, 45 milionů prodaných výtisků. Držitel mnoha cen a ocenění, dvakrát vyznamenán cenou Marka Twaina. Za knihu Shipwreck obdržel cenu Edgara Alana Poea. Sedm jeho knih se stalo předlohami filmů, včetně Voyage of the Damned, pětkrát nominovaného na Oskara. Kniha Gideon´s Spies se stala předlohou hlavního dokumentárního pořadu Channel Four. Jeho knihy byly přeloženy do patnácti jazyků. Gordon Thomas žije v Irsku, je ženatý a má čtyři děti.

Max Morgan Witts

Britský televizní producent, režisér a spisovatel kanadského původu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat