Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Den obrů

Lester Del Rey

Klub Julese Vernea | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 180
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Kantůrek
Edice: 13. svazek ed. Poutník 28x
Vydání: Poutník. Knižní řada (13.)
ISBN: 80-901280-4-1 (Klub Julese Vernea. Praha : brož.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Karel Zeman
Vystaveno: čt 3. března 2022 16:49
Číslo položky: 290656

Den obrů pojednává o Ragnaroku – poslední bitvě mezi severskými bohy a ledovými obry. Hrdinové říše Asgardu slábnou. Bůh Odin si uvědomuje, že bez nové krve nemají bohové šanci zvítězit v posledním střetnutí se silami zla a souhlasí s tím, aby v rozhodujícím boji vedl vojska Asgardu nový válečník.
Leif Svensen je farmář a jeho bratr-dvojče Lee je protřelý voják, který prošel několika bojišti světa, včetně korejského. Háček je v tom, že zatímco většina bohů, včetně Thora, sází na Leeho, bůh zlomyslnosti a klamu, Loki, si vybral jako svého oblíbence právě Leifa. Valkýry se vydají na Zem, aby „hrdinu“ dopravily do Asgardu. Jejich koně však mohou přes duhový most přenést jen člověka, který umírá se zbraní v ruce… Jak sem Leifa dopravit? Začíná Fimbulwinter, zima, která předznamenává Ragnarok…

Lester Del Rey na vrcholu své dokonalosti!

Komentáře ke knize
Lester Del Rey

Lester del Rey byl americký spisovatel science fiction a fantasy, jeden z autorů období tzv. Zlatého věku sci-fi. Lester del Rey tvrdil, že se narodil jako Ramon Felipe San Juan Mario Silvio Enrico Smith Heartcourt-Brace Sierra y Alvarez del Rey y de los Verdes, že jeho otec byl chudý pachtýř španělského původu a že jeho rodina zahynula při autonehodě roku 1935. Avšak podle jeho právníků bylo jeho skutečné jméno Leonard Knapp a při havárii roku 1935 zahynula jeho první manželka. Studia na Univerzitě George Washingtona po dvou letech opustil a pak prošel různými zaměstnáními. Debutoval roku 1938 povídkou The Faithful, která vyšla v nejprestižnějším pulpovém magazínu té doby Astounding Science Fiction, který redigoval John Wood Campbell. Zde také v tom samém roce vydal dnes již klasickou robotickou povídku Helen O'Loy . Spisovatelem z povolání se stal roku 1950 a pod různými pseudonymy také redigoval do roku 1953 celou řasu časopisů . V letech 1969–1974 řídil významnější časopisy If a Galaxy Science Fiction. Roku 1977 vstoupil se svou čtvrtou manželkou Juddy-Lynn do nakladatelství Ballantine Books a společně s ní zde založil významnou sci-fi edici Del Rey Books. Po její smrti roku 1986 setrval v této činnosti až do roku 1991. Za svá díla získal celou řadu ocenění. Roku 1972 mu udělila New England Science Fiction Association cenu Edward E. Smith Memorial Award for Imaginative Fiction, roku 1985 získal zvláštní cenu Balrog a roku 1990 se stal jedenáctým velmistrem sci-fi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu