Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Daňové teorie : s praktickou aplikací

Jan Široký

C.H. Beck | 2008

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: xvi, 301
Jazyky: česky
Edice: Beckovy ekonomické učebnice 11x
Vydání: 2. vyd
ISBN: 978-80-7400-005-8 (brož.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 8. ledna 2021 15:51
Číslo položky: 141519

Druhé vydání úspěšné publikace přináší některá nová témata, popř. rozšíření již dříve zpracovaných témat, a to s ohledem na současné reálie České republiky.

Mají vysoce příjmové skupiny obyvatel platit větší procento daně ze svých příjmů než méně majetní lidé ? Je tzv. rovná daň opravdu "rovná" ? Napomáhají "ekologické daně" skutečně ochraně životního prostředí ? Nejen na tyto otázky nalezne čtenář v předkládané publikaci odpověď.

V úvodních kapitolách jsou vysvětleny základní pojmy, úloha daní v ekonomice, vývoj daní a daňových teorií a třídění daní podle různých hledisek. Tato část je zakončena daňovými principy, na jejichž základech by měl být vystaven každý daňový systém. Následuje analýza daňového zatížení, problematika vlivu daní na trh práce a na výrobce, popis nadměrného daňového břemene a celková daňová incidence, tj. otázky, které tvoří jádro daňové teorie. Další kapitoly obsahují teoretické základy jednotlivých druhů daní a přístupy k jejich konstrukci. Pozornost je věnována rovněž mezinárodním aspektům zdaňování a problematice daňových úniků. Zcela nově je zařazen stručný výkladový slovník pojmů z daňové teorie.

Komentáře ke knize
Jan Široký

Jan Široký je farář Českobratrské církve evangelické. Působil na sborech Chotiněves, Libkovice pod Řípem, Moravská Třebová, Ratiboř u Vsetína a Sázava. V roce 2007 odešel do výslužby a bydlí v Chotěboři. Je velmi oblíbený mezi mládeží, neboť organizoval mnohá setkání. Dokonce se po něm pojmenoval pěvecký sbor Johnnyho ovečky. Poslední rok sklízí veliké úspěchy svými přednáškami. S přednáškou "Široká evangelická identita" vystoupil v Moravči, v Krucemburku, na Hradišti či v Plzni.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat