Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ďáblův hlas - heavy metal : kompletní historie pro znalce

Ian Christe

BB art | 2005


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 401, [16] obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Lenka Fenclová
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7341-477-5 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 1. července 2021 17:05
Číslo položky: 201758

Heavy metal počal z chaosu. Tu zdeformovaný kytarový akord, tu přechod bicích, jinde kvílivý křik trýzněných duší, který dosud nebylo slyšet. Opuštěny v soukromé temnotě se tyto podivné tóny a zvláštní texty začaly pomalu soustřeďovat, až jednoho dne zformovaly novou a mocnou hudební sílu. Některým to znělo jako temný a hrozivý zpěv samotného ďábla, ale pro nespočetné legie heavymetalových fanoušků po celém světě to byla základní exploze myšlenek, pocitů a obrazů, jež dosud samy nedokázaly vyjádřit. V nich všech rezonoval ďáblův hlas, který konečně mohl vyjít na světlo a znít – s démonickýma očima, drápy ostrými jako břitva a okouzlujícím úsměvem, který ukázal cestu k revoluci.

Od jeho převratných počátků s Black Sabbath před více než třiceti lety až k hyperaktivním numetalovým seskupením, bořícím žebříčky právě dnes, je heavy metal po celém světě dominantní hudební silou; přesto však, ačkoli dokázal prodat více než čtvrt miliardy desek a prodral se na všechna nová odbytiště, kde jej jen bylo možno zaslechnout, se nikdy nedočkal kompletního přehledu svých temných, mocných a divokých dějin – až nyní.

V knize jsou obsaženy heavymetalové primitivní počátky, vzestup a pád hair metalu na MTV, úspěšný boj skupiny Metallica o celosvětovou nadvládu, ďábelské šílení floridského death metalu, paličské běsnění morbidních mladistvých skandinávských teroristů i návrat metalu na hlavní jeviště s Ozzym Osbournem na Ozzfestech.

Komentáře ke knize
Ian Christe

Ian Christe , je autorem, diskžokej a vydavatel z Bazillion Points Books. Navštěvoval Mynderse Academy , The Clarkson School, a Indiana University . Je autorem těžkého kovu historie knižní Sound of the Beast: Kompletní Headbanging historie heavy metalu. Knihu publikoval v angličtině v roce 2003 a následně byla přeloženy do francouzštiny, němčiny, finštiny, španělštiny, japonštiny, portugalštiny, chorvatštiny, italsky a češtiny... Jeho první publikovaná kniha byla Fanzine V roce 2007 zahájil Christe Bazillion Points Publishing, podporuje knihy,stejně smýšlejících autorů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet