Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Co jsem andělům neřekl : nemám čas lhát

Josef Fousek

Pragoline | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 249
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 80-86546-08-X
Vydáno v: Praha
Vystaveno: ne 18. dubna 2021 13:42
Číslo položky: 171677

Podtitul: Nemám čas lhát

Kniha zachycuje zpověď autora, v níž se promítají jeho osobní zážitky z cest po světě, divadelnický život, sny i názory na současný svět.

Kniha českého písničkáře, textaře, básníka a spisovatele Josefa Fouska, známého širokému okruhu příznivců z rozhlasu, televize i z pódií divadel a hudebníchklubů, navazuje na předchozí autorovy texty. Je koláží příběhů, pocitů, radostí i zklamání, které jej provázely při jeho pouti životem. Se svým osobitým humorem, ironií a nadhledem vzpomíná autor na to, jak prošel světem přes Evropu, Ameriku i Austrálii. Ve svých myšlenkách se vrací na místa svého působení s kytarou a s básněmi. Vzpomíná i na svá setkání s řadou známých populárních osobností, např. s Evou Pilarovou, Waldemarem Matuškou, Helenou Růžičkovou, Miloslavem Šimkem, Jiřím Suchým a dalšími. Přes léta opomíjení, znevažování a pomlouvání zůstal Josef Fousek životním optimistou i romantickým snílkem. Publikace je proložena básnickými texty a barevnými fotografiemi.

Komentáře ke knize
Josef Fousek

Josef Fousek je český spisovatel, básník, textař, humorista, písničkář, cestovatel a fotograf. Na přelomu 60. a 70. let absolvoval Lidovou konzervatoř výtvarné fotografie u prof. Jána Šmoka. Do povědomí české veřejnosti se poprvé zapsal jakožto host Miloslava Šimka v pořadech Divadla Semafor později Divadla Jiřího Grossmanna, kde také účinkoval až do roku 1998. Od roku 1999 vystupuje v Česku i v zahraničí se svými recitály Nemám čas lhát a Bez náhubku. Pravidelně byl slyšet na vlnách Českého rozhlasu 2 Praha v pořadu nedělní Dobré jitro. Od října 2011 připravuje pro Český rozhlas Plzeň pořad Fouskův svět. Do roku 2011 realizoval přes padesát výstav svých fotomontáží a portrétů lidiček v Česku i zahraničí . Je ženatý, má dospělou dceru a syna. Jeho strýc Antonín Fousek zahynul v koncentračním táboře Mauthausen a je po něm pojmenována ulice v Kladně.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více