Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Čítanka pro začínající detektivy : (ze zážitků Sherlocka Holmese)

Rudolf Čechura

Knižní klub | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 189
Jazyky: česky
Ilustrátor: Petr Fiala
Vydání: 1
ISBN: 80-242-0993-4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 3. srpna 2017 14:32
Číslo položky: 15081

Ze zážitků Sherlocka Holmese
Sbírka deseti detektivek s Sherlockem Holmesem v hlavní roli dokazuje, že tento velký dekektiv je stále živ a v plné duševní síle. Tento soubor knižně dosud nepublikovaných případů, který připravil k vydání slovutný holmesolog a znamenitý mistr literárního pera Rudolf Čechura, je určen malým i velkým příznivcům slavného detektiva. Vtipnému textu dodávají šarm ilustrace Petra Fialy.
Ukázka ze závěrečné "domluvy":
Stalo se to v jednom dosud nepublikovaném případu, když doktor Watson poněkud ledabyle ošetřil raněného, mávl nad tím rukou a řekl: „To je dobrý.“
A jeho přítel Sherlock mu domluvil:
„Tohle nikdy neříkejte, Watsone! Děláte-li něco, musí to být velmi dobré:“
Tak pravil Sherlock Holmes, a můj tatínek to po něm často opakoval. Musím říct, že je to poučka moudrá a užitečná, a neplatí pouze pro řemeslo lékařské a detektivní. Můj tatínek například byl zámečník.
Váz., 112 stran, 14,5 x 22,7 cm

Komentáře ke knize
Rudolf Čechura

Rudolf Čechura byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Pracoval jako učitel, úředník. V šedesátém roce nastoupil do redakce vědy a techniky Hlavní redakce pro děti a mládež Československého rozhlasu. Po několika letech přešel pak z rozhlasu do časopisu Věda a technika mládeži , od roku 1973 byl literátem na volné noze. Napsal námět k večerníčkovým seriálům Maxipes Fík a Hugo z hor, dětem je určena také kniha Pavián mezi lidmi, využívající vědeckofantastický námět k poučení o pravidlech slušného chování. Čechurovým literárním vzorem byl Arthur Conan Doyle a vytvořil četné pastiše na jeho dílo . V roce 1967 se stal členem londýnské Společnosti Sherlocka Holmese. Rudolf Čechura je také autorem scénáře televizní hororové komedie Šplhající profesor , v níž hrál Holmese Viktor Preiss. Dalším okruhem Čechurovy tvorby byly dobrodružné romány, odehrávající se v jeho rodném severočeském pohraničí v pohnuté době po druhé světové válce: Jako zvíře, Šperhák, Namydlená šikmá plocha.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více